Economia

economia

El Sabadell confia que l’avaluació de l’opa del BBVA s’allargui fins a un any

Trobada de la direcció amb 300 accionistes per defensar-los el projecte en solitari

El Banc Sabadell confia que l’opa del BBVA sobre la seva entitat s’allargui fins a un any, a l’estiu del 2025. La direcció del banc d’origen vallesà ha reunit avui prop de tres-cents accionistes a la seu de Sant Cugat per analitzar la situació i l’oferta de compra per part del BBVA. L’equip que lidera Josep Oliu confia que allargar la resolució de l’operació afavorirà el seu projecte en solitari i evitarà els “efectes demolidors” que pot tenir una possible fusió.

En plena opa hostil, els directius han repassat en quina situació es troba l’operació i les seves perspectives. El president del banc, Josep Oliu; i el conseller delegat, César González-Bueno, han pronosticat que la Comissió Nacional dels Mercats i també la de la Competència (CNMC) obrirà una segona fase d’anàlisi per estudiar l’operació amb “més profunditat”, de manera que tot plegat pot allargar l’operació fins a l’estiu del 2025. La CNMV va requerir més informació als dos bancs, atenent al caràcter ostil de l’opa, i perquè el Sabadell no tenia, lògicament, tota l’informació a punt, quan a primers de maig, la direcció del BBVA va informar de l’oferta. La presidència de la comissió de valors ja va informar al setembre que trigaria més de l’habitual a analitzar la proposta i la seva viabilitat. Ara el Sabadell confia que hi intervingui també Competència, amb l’argument que cal analitzar la reducció de l’oferta financera que implicaria la fusió.

En la trobada d’avui, Oliu ha reiterat que el valor del banc augmenta en solitari, i generarà més valor per als accionistes. Bona part de les qüestions dels accionistes feien referència al timing de l’opa i la seva resolució. Els accionistes del Banc Sabadell són els que en els pròxims mesos hauran de decidir si venen o no les seves accions al BBVA a canvi de títols d’aquesta entitat. Olius i Bueno han insistit que el banc “no ha tocat encara sostre”. També ha aprofitat per acusar el BBVA, malgrat que “les comparacions són odioses” però l’altre banc “té el 70% del seu negoci en països emergents”, ha etzibat. “El Sabadell té el 85% del seu negoci a Espanya”, s’ha vantat.

El BBVA va actualitzar dimarts l’oferta d’adquisició de títols als accionistes del Banc Sabadell en l’opa que hi manté. L’ajust tècnic implica el pagament de 0,29 euros en efectiu i lliurar una nova acció del grup per cada 5,019 del BS. Fins ara, implicava una acció nova del banc comprador per cada 4,83 del Sabadell sempre que els seus titulars acceptessin la proposta de vendre títols. L’ajust estava previst i l’han precipitat els resultats del Sabadell, que dilluns va pagar 0,08 euros per acció als titulars.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia