Economia

Turisme

El Govern obre la porta a nous impostos per als turistes

El Govern projecta la creació d’algun nou impost per al turisme que visita Catalunya, segons ha assegurat la directora general de Turisme de la Generalitat, Cristina Lagé. En una entrevista a TV3, la directora general de Turisme ha defensat que els turistes han de ser considerats “residents temporals” i, per tant, tenen “drets i obligacions”, una de les quals és el pagament d’impostos per la seva estada: “Es tracta d’un canvi de filosofia. El turista és un resident temporal que va a una ciutat a passar dies i té drets i obligacions. S’entén que si ets turista has de col·laborar perquè aquella societat funcioni”. Lagé ha obert la porta a crear una taxa als visitants que arriben també en autocars, així com a incrementar la que es paga per pernoctar en un allotjament a Barcelona –els turistes ja abonen una taxa per passar la nit a Barcelona, també els creueristes que arriben al Port.

Lagé ha fet un balanç positiu de la Copa Amèrica de vela perquè “Catalunya ha donat la imatge que havia de donar i s’ha tornat a obrir al mar com va fer el 1992”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia