Economia

Barcelona-Tòquio, possible vol directe el 2010

Economia

Japan Airlines (JAL) s'ha compromès a estudiar la possibilitat d'establir un vol directe entre Tòquio i Barcelona a partir de l'any 2010.

Després de reunir-se amb directius de JAL a la seu de la companyia, el president de la Generalitat, José Montilla, ha dit que encara que "la conjuntura econòmica no ajuda" l'aerolínia japonesa s'ha compromès a estudiar l'establiment del primer vol directe entre l'Estat espanyol i el Japó des del tancament el 1998 de la ruta Madrid-Tòquio.

JAL ha dit que tindrà en compte l'elevat nombre de viatgers entre Barcelona i Tòquio, que ronda els 100.000 anuals, i es plantejarà l'establiment d'aquesta nova ruta quan rebin a finals del 2009 els nous avions Boeing 787. L'aerolínia japonesa considera que aquest tipus d'avions, amb capacitat per a 250 passatgers, són els més adequats per a aquest trajecte perquè cobreixen grans distàncies amb un consum eficient de combustible.

Abans de tornar a Barcelona, Montilla ha valorat positivament el viatge al Japó i ha apuntat que s'han aconseguit els objectius marcats. "L'objectiu era mantenir la presència i l'activitat empresarial japonesa a Catalunya i s'ha aconseguit", va dir.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.