Economia

Nissan confirma que fabricarà la nova furgoneta X-11 a la planta de la Zona Franca de Barcelona

Automoció

La direcció de Nissan ha confirmat aquest dimarts als treballadors que la planta de la Zona Franca de Barcelona fabricarà la nova furgoneta X-11, que la companyia inicialment anava a acoblar a Tànger (Marroc), però va suspendre la inversió per la crisi econòmica.

La planta catalana començarà a fabricar els components del nou vehicle comercial al desembre d'aquest any, mentre que la producció industrial de la furgoneta s'iniciarà en el segon semestre del 2010, segons que han explicat fonts sindicals.

La companyia japonesa fabricarà unes 45.000 unitats anuals d'aquesta petita furgoneta comercial, fet que suposa unes 5.000 més de les previstes inicialment.

El nou vehicle es distribuirà a tot el mercat europeu. Els representants sindicals de Nissan han expressat la seva satisfacció per aquest anunci, que garanteix el futur a mig termini de la fàbrica de Barcelona.

I és que, segons han indicat les mateixes fonts, la producció de la furgoneta X-11 permet garantir càrrega de treball addicional a la factoria de la Zona Franca fins a l'any 2012, quan Nissan s'ha compromès a assignar la fabricació d'un nou vehicle a Barcelona.

Els sindicats confien que l'acoblament de l'X-11 permetrà, a més, reduir l'excedent de 1.400 treballadors que l'empresa assegura que hi ha a la planta catalana.

Aquest anunci arriba només uns dies després que la direcció i el comitè d'empresa de Nissan signessin un acord sobre el pla industrial de la planta de Barcelona, que incloïa el compromís de la multinacional de produir un nou vehicle a partir de 2012 i de garantir càrrega de treball addicional durant els pròxims dos anys.

 



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.