Economia

Dinou mesos per vendre un pis nou a Barcelona

Les Corts i Ciutat Vella, on més s’apugen els preus

A mesura que creixen els tipus d’interès de les hipoteques augmenta també el temps que costa vendre un pis nou a Barcelona. Dels catorze mesos de l’any passat s’ha passat a dinou, segons un estudi fet per la consultora immobiliària Aguirre Newman. Tanmateix, els cinc mesos més que li costa ara a un promotor desfer-se d’un habitatge no han revertit en el preu: els pisos nous han pujat un 7,5% i les pujades més elevades s’han registrat als districtes de les Corts (42 %) i Ciutat Vella (52 %).

I com que ni el preu del diner ni el preu del pis són ja atractius per comprar un habitatge, els promotors han posat en marxa un seguit d’iniciatives per intentar atreure els clients. Entre aquestes iniciatives, segons recull Aguirre Newman, destaca l’oferta d’un finançament de la vivenda molt més flexible que el dels bancs i caixes. En molts casos també s’està oferint al comprador l’aparcament o el traster gratis.

L’augment del preu mitjà del metre quadrat, que situa Barcelona com una de les ciutats més cares de l’Estat, al davant de Madrid i València, també ha portat els constructors a optar per reduir els metres quadrats de les vivendes. Segons aquest estudi, el preu del metre quadrat a Barcelona ha augmentat un 12 per cent respecte al 2006 i ara es paga a 6.929 euros. D’aquí que ara la superfície mitjana d’un pis nou se situï en els 94 m2 –un 5 % menys que l’any passat– i que el seu preu final arribi a superar els 652.000 euros, el doble del que costava l’any 2003.

Pel que fa a l’àrea metropolitana, el preu d’un pis nou s’ha encarit un 4,6%. La superfície habitable de la vivenda nova se situa en els 94,4 m2 de mitjana i el seu preu arriba als 447.015 euros. Pel que fa al preu del metre quadrat, la ciutat més cara és Sant Just Desvern (7.461 euros) i la més barata Sant Boi de Llobregat, amb 3.369 euros.

Però no tot són males notícies per als que vulguin comprar-se un pis nou de trinca i no tinguin pressa. Segons Aguirre Newman, els preus dels pisos nous podria baixar fins a un 5% a partir de l’any que ve. La raó és que les promocions de construccions en marxa i el retrocés de la demanda produiran un excés d’oferta.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Granollers activa un pla per promoure el comerç urbà

Granollers

Eurecat i GironaHub impulsen la generació de start-ups tecnològiques

GIRONA

La pedregada afecta més de 1.400 hectàrees de fruita dolça del Segrià

Lleida

El Govern destina 4,7 milions en ajuts per a noves inversions industrials

girona
ECONOMIA

La funeraria supramunicipal FuneCamp preveu un estalvi del 30%

Reus
economia

Eacom instal·larà un centre logístic a Tortosa i preveu crear un centenar de llocs de treball

Tortosa
estats units

Boeing accepta declarar-se culpable de frau en el cas dels 737 Max

barcelona
economia

Gairebé trenta milions d’euros per millorar la sostenibilitat i la digitalització de la indústria

Barcelona
economia

La família Grífols i el fons Brookfield estudien una opa pel 100% de la multinacional

barcelona