Economia

Només 350 famílies s’acullen a la mesura de Solbes d’allargar el pagament de la hipoteca

Els estrangers tampoc pagaran l’impost de patrimoni

Davant l’escalada imparable de l’Euribor, el ministeri d’Economia i Hisenda va signar un acord amb bancs i caixes d’estalvis, notaris i registradors perquè les famílies més ofegades poguessin allargar fins a un màxim de dos anys el pagament de la hipoteca de forma gratuïta. Conscients que la mesura redueix la quota mensual però eleva alhora el capital final a retornar, fins ara només 350 famílies s’han acollit a la recepta estrella del vicepresident Pedro Solbes, vigent des del maig.

Dins el pla anticrisi de 10.000 milions d’euros, l’ajornament gratuït de la hipoteca es va presentar com la mesura estrella per combatre un Euribor que flirteja amb màxims històrics del 5,4%. La mesura comporta l’avantatge de deixar de pagar impostos –com el d’actes jurídics, que abans costava 350 euros per a una hipoteca de 200.000 euros– per allargar en els propers dos anys un préstec hipotecari.

El peatge de reduir lletra
Reduir la lletra que es paga cada mes al banc, però, té el cost d’elevar el capital final a pagar a l’entitat. Amb l’afegit de quedar presoner de la possible escalada de l’Euribor durant més anys. Tot això, sumat al fet que moltes hipoteques ja van ser concedides a 40 anys, fan que només 350 famílies hagin vist amb bons ulls l’incentiu en el seu mes i mig de vigència. Per quarta vegada en un mes i mig, Solbes va acompanyar la vicepresidenta De la Vega després del consell de ministres per presentar mesures anticrisi. La principal novetat és que l’impost de patrimoni queda suprimit des de l’1 de gener del 2008 també per als no residents, amb la qual cosa es vol animar els estrangers a comprar vivendes a Espanya.

L’impost de patrimoni gravava els béns o drets d’1,3 milions de contribuents a partir de 108.182 euros. En total, 1.800 milions d’estalvi. Solbes resoldrà dins el nou finançament com compensa les comunitats per l’eliminació d’un impost que tenien cedit.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

La pedregada afecta més de 1.400 hectàrees de fruita dolça del Segrià

Lleida

El Govern destina 4,7 milions en ajuts per a noves inversions industrials

girona
ECONOMIA

La funeraria supramunicipal FuneCamp preveu un estalvi del 30%

Reus
economia

Eacom instal·larà un centre logístic a Tortosa i preveu crear un centenar de llocs de treball

Tortosa
estats units

Boeing accepta declarar-se culpable de frau en el cas dels 737 Max

barcelona
economia

Gairebé trenta milions d’euros per millorar la sostenibilitat i la digitalització de la indústria

Barcelona
economia

La família Grífols i el fons Brookfield estudien una opa pel 100% de la multinacional

barcelona
ECONOMIA

El Bages assoleix màxims històrics de reputació turística en línia

Manresa

Les tempestes de dissabte deixen danys importants als fruiters del Segrià

Lleida