Economia

Criteria, el 'holding' industrial de La Caixa, ampliarà capital abans de sortir a borsa

La sortida a borsa està prevista per al mes d'octubre i es farà a través d'una oferta pública de subscripció d'accions

L'assemblea extraordinària de La Caixa va donar ahir el vistiplau a la sortida a borsa de Criteria Caixa Corp, la nova denominació de Caixaholding, que acumula les principals participacions industrials de l'entitat financera. La col·locació a borsa està valorada en 4.000 milions d'euros, el 16% d'una societat que acumula un volum d'actius pròxim als 25.000 milions.

L'entitat presidida per Isidre Fainé i que dirigeix Joan Maria Nin pretén que aquest holding sigui un vehicle per a la internacionalització de La Caixa, dintre de l'estratègia d'expansió a l'exterior.

La sortida a borsa, prevista per al mes d'octubre, es farà a través d'una oferta pública de subscripció, per la qual cosa es farà una ampliació de capital i s'emetran accions.

Reflexió i seny
La nova Criteria -el nom prové del grec kriterion, que significa actuar amb reflexió i remet al seny amb què La Caixa fa les seves inversions- inclourà les participacions en les societats cotitzades Gas Natural, Telefónica, Repsol, Abertis i Agbar, a les quals s'afegiran altres actius no cotitzats, com Port Aventura. També formaran part del holding els bancs BPI i Boursorama, així com les societats pertanyents a CaiFor i les filials financeres especialitzades.

El consell d'administració de la nova Criteria, el president executiu de la qual és Ricard Fornesa, ha acordat el nomenament de Francesc Reynés com a nou director general. L'assemblea d'ahir va ratificar el nomenament de Joan Maria Nin com a director general de La Caixa.

L'entitat va obtenir el primer semestre uns resultats atribuïts de 1.228 milions d'euros, que representa un augment del 50,4% respecte al mateix període de l'any passat, amb un augment del volum de negoci del 19,5% i dels recursos de clients del 18%. Les plusvàlues per la venda de participades van arribar als 250 milions.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.