Economia

Els autònoms podran cobrar subsidi d'atur a partir del 2011

Ocupació

Els autònoms potser no cobraran paga extra aquest desembre, però sí que tancaran l'any amb bones notícies sobre la seva estabilitat laboral a mig termini. Ahir mateix, el ministre de Treball i Immigració, Celestino Corbacho, va anunciar que els autònoms podran començar a cobrar el subsidi d'atur a partir del 2011, sempre que hagin cotitzat durant dotze mesos seguits abans del cessament de la seva activitat.

L'import del subsidi es determinarà fixant un 70% sobre la base reguladora. Per tant, sobre la base mínima del règim especial de treballadors autònoms (RETA), que per al 2009 s'ha xifrat en 833,40 euros, la prestació seria de 583,38 euros mensuals.

Corbacho va fer aquest anunci tenint sobre la taula l'informe que, sobre la prestació per cessament d'activitat en aquest col·lectiu, li va entregar el comitè d'experts que han estudiat la viabilitat de la iniciativa i les fórmules per implementar-la.

Corbacho va comentar que, com a pas següent, durant el primer trimestre del 2009, el govern central es reunirà amb els representants dels autònoms i amb els agents socials per presentar i debatre l'esmentat informe, que, si té una acollida favorable, podria arribar al Congrés de Diputats en format de projecte de llei abans de l'estiu vinent.

El ministre va afegir que, en el millor dels casos, i en funció dels terminis de la tramitació parlamentària, la llei podria ser aprovada el 2010, cosa que permetria el cobrament del subsidi a partir del 2011, pel requisit d'haver cotitzat almenys un any ininterrompudament.

Reincorporació al mercat
L'informe assenyala que una altra de les condicions per acollir-se a la prestació és trobar-se en situació legal en el moment del cessament de l'activitat i acreditar el que defineix com a "activa disponibilitat" per reincorporar-se al mercat de treball.

A part, els aspirants a rebre el subsidi no hauran d'haver complert l'edat per cobrar la pensió de jubilació.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
economia

Criteria dobla la seva participació a Telefónica amb l’objectiu de ser el seu primer accionista

barcelona
EMPRESA

Scalpers obre avui les portes d’un nou ‘outlet’ a Llagostera

LLAGOSTERA

El càmping la Ballena Alegre vol ser referent de turisme regeneratiu

SANT PERE PESCADOR
Transport

Air China torna a connectar Barcelona amb Xangai

Barcelona
ECONOMIA

L’enogastronomia, el més valorat pels turistes del Maresme

Mataró
ECONOMIA

Matadepera té l’índex socioeconòmic més alt dels municipis de més de 500 habitants

Barcelona

El mercat d’Olot convertirà les minves de les parades en salses i brous

OLOT
Economia

Crida a la vaga dijous a l’Ajuntament de Barcelona

Barcelona
ECONOMIA

L’Espai Agrari de la Baixa Tordera vol una planta per compostar les restes vegetals de la pagesia

Palafolls