Economia

Sant Carles de la Ràpita

El remodelat mercat municipal de la Ràpita funciona a ple rendiment

Encara no l'han inaugurat oficialment perquè està pendent d'una actuació de Fecsa

Les obres han costat prop d'un milió d'euros

El remodelat mercat municipal de la Ràpita ja funciona a ple rendiment, des del mes de juliol passat. Ningú no diria que les instal·lacions encara estan pendents que Fecsa connecte el nou transformador, per això el consistori no té data concreta per inaugurar-lo. “Durant uns mesos van haver de tirar del grup electrogen de l'Ajuntament”, va manifestar l'alcalde, Miquel Alonso, tot precisant que també queden alguns detalls per completar com ara la instal·lació de tendals perquè el sol no escalfe tant l'interior del mercat. A més també està pendent d'adjudicar-se el bar.

Les obres de remodelació del mercat han durat més d'un any i han representat una inversió de prop d'un milió d'euros, finançades majoritàriament pel fons estatal d'inversió local. L'Ajuntament ha aportat una partida addicional de 300.000 euros. Mentre han durat les obres els venedors es van instal·lar a l'edifici de l'antic cinema cedit per l'Ajuntament. Concretament, l'actuació ha servit per reformar la coberta i la façana de l'edifici, construït el 1971, i per canviar totalment el paviment, reordenar l'espai interior i situar de costat les setze parades existents, en funció del tipus de producte que venen. Així, hi ha cinc parades de fruita i verdura, cinc de peix i marisc, cinc de carn, una de pa i pastes i una altra de bar cafeteria, situades ordenadament al voltant d'un passadís central, on s'accedix a través de l'entrada principal, situada a la plaça del Mercat. Tot aquest espai de parades i serveis ocupa 870 metres quadrats de la superfície construïda del mercat, i s'ha deixat un espai de prop de 300 metres quadrats més buit, per a futures ampliacions. De les setze parades existents, només n'han quedat dues de buides.

LA XIFRA

0,9
milions d'euros
és el que ha costat la remodelació del mercat de la Ràpita, un edifici construït el 1971.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.