Economia

SANT CARLES DE LA RÀPITA

Infosa diu que l'acord per millorar la línia elèctrica del Trabucador és “injust”

L'empresa que explota les salines no està d'acord a pagar un 50% del projecte i que Endesa en finance un 30%, però firmarà avui el protocol

L'empresa que explota les salines de la Trinitat, Infosa, signarà avui l'acord per millorar la línia elèctrica de la barra del Trabucador, al delta de l'Ebre, tot i que no hi està d'acord. En aquest sentit, Infosa ha deixat clar que la Generalitat i Endesa han negociat el projecte deixant-la totalment al marge. “L'acord es va prendre en una reunió a la qual no ens van ni convidar”, va explicar el gerent d'Infosa, Joan Sucarrats. Amb tot, l'empresa de les salines haurà de pagar un 50% dels 700.000 euros que costarà substituir l'actual línia aèria del Trabucador per un cable subterrani que anirà entubat i que s'estendrà al llarg de 8 quilòmetres. La Generalitat assumirà el cost d'un 20% del projecte i la companyia elèctrica, un 30%. “Ens sembla injust haver de pagar un 50% del cost de la línia elèctrica, quan el responsable del mal estat de la línia és Endesa”, va dir Sucarrats, que lamenta que la Generalitat no hagi pressionat la companyia elèctrica perquè finance una part més gran de l'obra. El gerent d'Infosa va avançar que negociarà amb el nou govern de la Generalitat per aconseguir un acord “més just”.

El protocol que es firmarà avui a la direcció general d'Energia inclou que les obres s'executaran el 2011, però abans caldrà tramitar les corresponents autoritzacions de l'obra, que es durà a terme en un espai natural. També caldrà que la Generalitat facilite el finançament a la direcció general d'Energia i a la de Medi Natural, que assumiran cadascuna un 10% del cost total. Per la seua banda, el Ministeri de Medi Ambient finançarà el desmantellament de la línia aèria actual. Pel que fa als 350.000 euros que haurà de pagar Infosa, l'empresa negociarà amb Endesa perquè li facilite el finançament, ja que no disposa d'aquest capital.

LA FRASE

Endesa ha imposat la seua voluntat i la Generalitat no té cap capacitat per influir-hi
Joan Sucarrats
GERENT D'INFOSA (empresa que explota les salines del delta)


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

El càmping la Ballena Alegre vol ser referent de turisme regeneratiu

SANT PERE PESCADOR
Transport

Air China torna a connectar Barcelona amb Xangai

Barcelona
ECONOMIA

L’enogastronomia, el més valorat pels turistes del Maresme

Mataró
ECONOMIA

Matadepera té l’índex socioeconòmic més alt dels municipis de més de 500 habitants

Barcelona

El mercat d’Olot convertirà les minves de les parades en salses i brous

OLOT
Economia

Crida a la vaga dijous a l’Ajuntament de Barcelona

Barcelona
ECONOMIA

L’Espai Agrari de la Baixa Tordera vol una planta per compostar les restes vegetals de la pagesia

Palafolls

L’impacte dels líders empresarials en la volatilitat de les accions

PROFESSOR ECONOMIA I EMPRESA UNIVERSITAT DE GIRONA, EMPRENEDOR I EXPERT EN GESTIÓ DE CRISI I DESENVOLUPAMENT DE NEGOCI
economia

Aprovada la rebaixa temporal de l’IVA del oli del 5% al 0% des de l’1 de juliol

madrid