Economia

L'ocupació dels establiments rurals alacantins pot aplegar al 80% pel Cap d'Any

La crisi econòmica i la competència il·legal encara resulten determinants per al sector

L'ocupació en els 27 establiments de l'Associació d'Allotjaments Rurals de La Muntanya d'Alacant aplegarà pel Cap d'Any al 80%, segons ha manifestat el president d'aquesta associació, el banyerenc Juan Salvador Ibáñez Pina.

Segons Ibáñez, “este potser siga el resultat esperat pel sector a causa de la crisi, ja que els dies de Nadal no són dates especialment destacades per a l'ocupació en els establiments rurals”. A aquesta circumstància també hi contribueix la mala conjuntura econòmica que travessa el país, però malgrat tot, s'espera que les dades siguen lleugerament millors a la registrades durant l'últim pont de la Immaculada, quan es van ocupar 63 de cada cent llits.

Ibáñez hi ha assenyalat que les estades de les famílies que trien l'opció d'hotel, casa o alberg rural són cada vegada més curtes i que, en el cas de les cases rurals, predominen les estades d'un o dos dies. De la mateixa forma, ha incidit que, a més de la crisi, hi ha altres factors que influeixen en la davallada de la xifra de negoci en el sector com és la competència deslleial dels allotjaments sense llicències oficials. No obstant això, s'espera que el nivell d'ocupació per a l'imminent final d'any encara puga millorar amb les reserves d'última hora degut a les intenses campanyes promocionals per a obrir nous mercats com en el cas britànic.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.