Economia

AQÜICULTURA

Els musclos del delta de l'Ebre tindran el segell de producció ecològica

La qualitat de l'aigua de les badies i el sistema de producció fan possible que el 100% dels mol·luscos obtinguin el segell del CCPAE

La qualitat de l'aigua de les badies del delta de l'Ebre i el sistema de producció dels aqüicultors permet que el 100% de la producció de musclo pugui obtenir el segell de producció ecològica del Consell Català de la Producció Agrària Ecològica (CCPAE). Així ho assegura la Federació de Productors de Mol·luscos del Delta de l'Ebre, que fa mesos que treballa en aquesta iniciativa, impulsada amb el suport del departament d'Agricultura i del CCPAE.

La majoria dels aqüicultors del Fangar i els Alfacs estan interessats a aconseguir el segell ecològic i aquesta mateixa setmana es començaran a tramitar els primers expedients, que permetran que la pròxima campanya ja hi hagi musclos ecològics del delta de l'Ebre al mercat. “Pràcticament el cent per cent dels musclos del Delta poden ser ecològics, un segell de qualitat que ens permetrà distingir-nos de la competència”, ha explicat el gerent de la Federació de Productors de Mol·luscos del Delta de l'Ebre, Gerardo Bonet. Actualment, ja produeix musclos ecològics Galícia, però en el cas del Delta gairebé tots els vivers es podrien sumar al projecte pel seu sistema de producció. “A Galícia el cultiu de musclos és més intensiu i no tots els vivers poden rebre aquesta distinció”, ha dit Bonet. De fet, la implantació de l'aqüicultura ecològica forma part dels objectius dels serveis territorials d'Agricultura a les Terres de l'Ebre, ja que per les seues característiques és de fàcil conversió.

Pel que fa als requisits, els exigits pel CCPAE per certificar la producció són: qualitat de l'aigua, llavors produïdes a la zona i no més d'una corda per metre quadrat als vivers. “S'ha fet una anàlisi de l'aigua dels Alfacs i el Fangar que ha constatat la seua qualitat”, ha assenyalat el gerent de la Federació de Productors de Mol·luscos del Delta de l'Ebre. En aquest sentit, els musclaires reivindiquen la qualitat de l'aigua de les badies del Delta. “Tot i els episodis de contaminació de Repsol o dels metalls pesants del pantà de Flix, l'aigua de les badies és de bona qualitat”, ha manifestat Bonet. Una qualitat que el sector aqüícola està convençut que s'incrementarà amb el projecte dels filtres verds, que s'està executant a través de les obres del pla integral de protecció del delta de l'Ebre. Una actuació que consisteix a dragar els canals que comuniquen les llacunes amb les badies perquè hi hagi una major aportació d'aigua dolça.

LA XIFRA

3,5
milions
de quilos de musclos es van produir l'any passat a les badies del delta de l'Ebre, una producció rècord.

LA FRASE

Pràcticament tot el musclo que es produeix a les badies del delta pot ser ecològic
Gerardo Bonet
GERENT DE LA FEDERACIÓ DE PRODUCTORS DE MOL·LUSCOS

“Fem un treball artesà”

Tant els aqüicultors del delta de l'Ebre com els serveis territorials d'Agricultura asseguren que el sistema de producció de musclos a les badies es pot considerar ecològic. “No fem cap tipus de tractament a la nostra producció, és un treball totalment artesà”, ha dit Bonet. Així, els musclos creixen als vivers per la riquesa del fitoplàncton i per la qualitat de l'aigua. “També intentarem que les depuradores obtinguen el certificat de producció ecològica”, ha assenyalat Bonet. El delta de l'Ebre produeix anualment uns tres milions de quilos de musclos.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Granollers activa un pla per promoure el comerç urbà

Granollers

Eurecat i GironaHub impulsen la generació de start-ups tecnològiques

GIRONA

La pedregada afecta més de 1.400 hectàrees de fruita dolça del Segrià

Lleida

El Govern destina 4,7 milions en ajuts per a noves inversions industrials

girona
ECONOMIA

La funeraria supramunicipal FuneCamp preveu un estalvi del 30%

Reus
economia

Eacom instal·larà un centre logístic a Tortosa i preveu crear un centenar de llocs de treball

Tortosa
estats units

Boeing accepta declarar-se culpable de frau en el cas dels 737 Max

barcelona
economia

Gairebé trenta milions d’euros per millorar la sostenibilitat i la digitalització de la indústria

Barcelona
economia

La família Grífols i el fons Brookfield estudien una opa pel 100% de la multinacional

barcelona