Economia

Els embotits del Ripollès ja tenen marca pròpia

S'aglutina amb el nom Producte del Ripollès tot l'embotit que es fa a la comarca

L'Associació de Carnissers i Xarcuters del Ripollès, amb el suport de l'àrea de dinamització del sector agroalimentari del Consorci Ripollès Desenvolupament, ha certificat amb la marca Producte del Ripollès els embotits que elaboren els carnissers de la comarca als seus obradors de forma artesana. La certificació s'ha fet a través de l'Entitat d'Inspecció i Certificació de Girona SL.

La idea d'aplegar sota una marca pròpia els embotits que es fan a la comarca es va idear “fa més d'un any”, quan els carnissers del Ripollès van decidir crear una marca només per a la llangonisseta, un embotit típic i molt popular de la zona. La llangonisseta “s'elabora a partir de carn magra de porc que es trinxa amb la màquina de picar, es barreja afegint-hi les espècies i s'emboteix”, segons explica el gremi. Ara, el sector ha decidit fer un pas més i incloure en una sola marca tot l'embotit que elaboren les carnisseries de la comarca: Ca la Magda, Carnisseria Constans, Carnisseria Carles i Mila i Polleria Pineda, totes de Ripoll, a més de la Carnisseria Eva i Germanes, que està instal·lada al supermercat Dia de Sant Joan de les Abadesses.

“Són embotits de gran qualitat, seguint la tradició de generacions anteriors”, va explicar ahir el tècnic agroalimentari del Consorci Ripollès Desenvolupament, Ferran Doliu. Aquests embotits, segons Doliu, són únics per la seva curació artesanal: botifarra blanca, negra, d'ou, de fetge, bufes, bulls, moletes, llangoniseta, llonganissa xoriçada, fuet, xoriç i llom sec, entre altres.

La idea és promocionar el producte del Ripollès i que la gent conegui que és un producte de qualitat. La certificació ha de servir per donar una empenta a l'associació ja que la marca només la poden utilitzar els associats i els establiments que comprin l'embotit.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

El mercat d’Olot convertirà les minves de les parades en salses i brous

OLOT
Economia

Crida a la vaga dijous a l’Ajuntament de Barcelona

Barcelona
ECONOMIA

L’Espai Agrari de la Baixa Tordera vol una planta per compostar les restes vegetals de la pagesia

Palafolls

L’impacte dels líders empresarials en la volatilitat de les accions

PROFESSOR ECONOMIA I EMPRESA UNIVERSITAT DE GIRONA, EMPRENEDOR I EXPERT EN GESTIÓ DE CRISI I DESENVOLUPAMENT DE NEGOCI
economia

Aprovada la rebaixa temporal de l’IVA del oli del 5% al 0% des de l’1 de juliol

madrid
Economia

La producció de pera caurà un 33% respecte el 2023

Lleida
Toni Bramon
President del Col·legi d’Arquitectura Tècnica de Girona (CATGI)

“La inestabilitat política ha fet disminuir la inversió pública”

Girona
TURISME

Bon pont per a l’hostaleria i inici oficiós de l’estiu

girona
ECONOMIA

Els hotels catalans superen els dos milions de persones allotjades al maig

Barcelona