Economia

tantxtant

Espanya és com Botswana

Què tenen en comú Espanya i Botswana? Doncs, a banda que el rei espanyol s'entreté caçant elefants en aquest bonic país africà, també comparteixen un grau de risc financer semblant, la qual cosa significa que és igual d'arriscat invertir diners en deute públic espanyol que en deute públic de Botswana.

La prestigiosa revista anglesa The Economist té una unitat d'anàlisi econòmica anomenada economist intelligence unit (EUI) que funciona des de l'any 1946 i que es dedica a fer previsions i anàlisis sobre l'evolució dels diversos indicadors macroeconòmics i financers de tots els països del món. L'EUI està considerada un dels serveis d'informació i assessorament empresarial més importants i influents del món.

Un dels indicadors més interessants elaborats per l'EUI és l'índex de risc de cada país (country risk rating). Els índexs de risc es calculen sobre una base de 0 a 100 punts i s'interpreten d'acord amb la probabilitat de perdre la inversió realitzada al país, és a dir, un índex 30 indica que la probabilitat de perdre el capital invertit al país és del 30%. Aquest índex es calcula a partir d'un complex model matemàtic que té en compte els diversos factors que influeixen en el risc d'un país: l'evolució de les variables macroeconòmiques, la situació del sector públic, la situació política, el context normatiu de l'activitat econòmica, la situació del mercat laboral i el mercat financer, el grau de morositat i el frau fiscal.

El valor actual de l'índex de risc de l'EUI per a Espanya és de 30 punts. El de Botswana, per la seva banda, és de 33 (http://viewswire.eiu.com).

Això vol dir que el risc que s'assumeix en invertir diners a Espanya és pràcticament el mateix que el que es té si s'inverteix a Botswana.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
turisme

Casa Batlló rep 1,5 milions de visitants el 2023 i supera els 50 milions de facturació

barcelona
política

Catalunya lidera la captació de fons Next Generation a l’Estat

barcelona

Granollers activa un pla per promoure el comerç urbà

Granollers

Eurecat i GironaHub impulsen la generació de start-ups tecnològiques

GIRONA

La pedregada afecta més de 1.400 hectàrees de fruita dolça del Segrià

Lleida

El Govern destina 4,7 milions en ajuts per a noves inversions industrials

girona
ECONOMIA

La funeraria supramunicipal FuneCamp preveu un estalvi del 30%

Reus
economia

Eacom instal·larà un centre logístic a Tortosa i preveu crear un centenar de llocs de treball

Tortosa
estats units

Boeing accepta declarar-se culpable de frau en el cas dels 737 Max

barcelona