Economia

El capital estranger crea 495 llocs de treball a Girona

invest in catalonia ·

El programa d'atracció d'inversions estrangeres de la Generalitat capta quatre projectes per a les comarques gironines durant el 2012, els quals suposen una inversió de 57,7 milions d'euros al territori

Són inversions als sectors metal·lúrgic, agroalimentari i del tèxtil i la pell

El programa d'atracció d'inversions estrangeres Invest in Catalonia de la Generalitat de Catalunya ha captat durant el 2012 un total de quatre projectes per al territori gironí, els quals han generat una inversió de 57,7 milions d'euros en aquesta demarcació i la creació de 495 llocs de treball. Els milions invertits a les comarques gironines suposen un 9,13% del total de les inversions estrangeres a Catalunya i, pel que fa a ocupació, el 21,30% del total de Catalunya –on es van crear 2.324 llocs–. En general, les inversions de capital estranger al territori català van suposar un volum d'inversió al territori de 631,88 milions, un 37% més que l'any 2011.

De les quatre inversions realitzades a les comarques gironines, dues són del sector agroalimentari, una del metal·lúrgic i la quarta, del tèxtil i la pell. Aquesta darrera correspon a la inversió que la filial catalana del grup francès de luxe Louis Vuitton va fer a Campllong. L'empresa francesa del grup LVMH disposa en aquesta població d'una nau de 3.000 m² des de l'any passat, cosa que va afavorir el creixement de la companyia.

També destaca la que va fer Nestlé a la fàbrica de cafè de Girona, on es produeix el tradicional Nescafé i les càpsules Dolce Gusto. Aquesta empresa va finalitzar l'any passat unes obres d'ampliació que impliquen la suma de 3.600 m² a la planta i la instal·lació de les últimes línies de producció que permeten fabricar 2.500 milions de càpsules anuals. L'any anterior, el 2011, Nestlé va invertir 63 filials a les comarques gironines, la majoria a la fàbrica de Girona, i prop d'1,5 milions restants a l'embotelladora Nestlé Waters que té a Viladrau.

En comparació de l'any anterior, el 2011, el nombre d'empreses que han invertit a través d'aquest programa de la Generalitat a les comarques gironines s'ha duplicat. Segons avança el director d'Invest in Catalonia de la Generalitat, Joan Josep Berdel, dels 17 projectes que ja s'han captat per aquest 2013 a Catalunya, dos van destinats també a la demarcació.

495
llocs de treball
es van crear com a conseqüència de les inversions al Gironès, la Garrotxa i la Selva.
57,7
milions d'euros
van invertir l'any passat quatre empreses estrangeres a la demarcació de Girona.

Balanç global de la inversió a Catalunya

Els resultats d'Invest in Catalonia s'emmarquen en el nombre total del projecte d'inversió a Catalunya que recull la publicació FDI Markets, pertanyent al Financial Times. A l'espera de les dades definitives, que es publicaran al juny, segons FDI Markets són 87 els projectes d'inversió materialitzats a Catalunya el 2012, els quals han suposat una inversió total de 2.689 milions d'euros i la creació de 6.873 llocs de treball directes a l'economia catalana.

Pel que fa als principals països inversors, la Generalitat destaca Alemanya i França en el rànquing de les nacionalitats de les empreses que més llocs de treball creen i mantenen a Catalunya, amb 980 i 926 llocs de treball respectivament. El Japó ocupa la tercera posició amb prop de 700 llocs de treball creats i mantinguts, seguit dels Estats Units.

Principals sectors

Segons el Departament d'Empresa i Ocupació de la Generalitat de Catalunya, una anàlisi de la capacitat de crear i de mantenir llocs de treball derivada dels nous projectes d'inversió estran-gera constata que són el sector de les TIC –tecnologies de la informació i la comunicació–, l'automoció i el tèxtil i la moda els que més augmenten i sostenen les seves plantilles arreu de Catalunya. En el cas de les comarques gironines, el director d'Invest in Catalonia insisteix que són els sectors tradicionals els que atrauen més les inversions, i, en aquests, s'hi inclou també el de l'alimentació. Així mateix, es destaca que gairebé la meitat dels projectes corresponen a noves inversions d'empreses ja establertes al territori.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Granollers activa un pla per promoure el comerç urbà

Granollers

Eurecat i GironaHub impulsen la generació de start-ups tecnològiques

GIRONA

La pedregada afecta més de 1.400 hectàrees de fruita dolça del Segrià

Lleida

El Govern destina 4,7 milions en ajuts per a noves inversions industrials

girona
ECONOMIA

La funeraria supramunicipal FuneCamp preveu un estalvi del 30%

Reus
economia

Eacom instal·larà un centre logístic a Tortosa i preveu crear un centenar de llocs de treball

Tortosa
estats units

Boeing accepta declarar-se culpable de frau en el cas dels 737 Max

barcelona
economia

Gairebé trenta milions d’euros per millorar la sostenibilitat i la digitalització de la indústria

Barcelona
economia

La família Grífols i el fons Brookfield estudien una opa pel 100% de la multinacional

barcelona