Montblanc registra les pitjors xifres de visitants durant la temporada d'estiu des de l'any 2000

Tot i la davallada general, el mes d'agost ha salvat la temporada a la comarca

Si l'any passat les xifres de visitants de l'estiu van ser dolentes, les d'enguany han estat encara pitjors, i s'han arribat a enregistrar les xifres més baixes de visitants des que l'Oficina de Turisme de Montblanc va obrir les portes l'any 2000.

El descens més acusat es troba si es compara la temporada estival d'enguany amb la de l'any 2006. Aleshores, entre juliol i agost, l'oficina d'informació turística va atendre 3.537 consultes, una xifra que enguany s'ha reduït a la meitat, amb 1.815 consultes.

Malgrat que l'índex d'ocupació al litoral no ha estat dolent, s'ha esvaït l'efecte positiu que aquests turistes, sobretot estrangers, tenien anys enrere a l'interior. Han estat molts els que han preferit quedar-se a la platja per estalviar despeses. El turista espanyol i el català han optat per estades d'un dia sencer.

Un any fluix

Enguany no només l'estiu ha estat fluix, tampoc l'inici de l'any va ser bo, ni els mesos de maig i juny, en què tradicionalment hi ha poques visites. Les estadístiques se salven a l'abril i el començament de maig gràcies a la Setmana Santa i la Setmana Medieval, cosa que demostra que es pot mantenir la capacitat d'atraure visitants en moments puntuals si l'oferta és diferenciada i de qualitat. Per això hi ha una certa esperança de revifar l'activitat amb la celebració la temporada de tardor de Terrània (setembre), Clickània (octubre) i la Fira de Sant Martí (novembre), que es van endegar l'any passat, així com la campanya per atraure visitants els divendres, dia de mercat, que té en la visita guiada a la vila el valor afegit. L'any passat, tot i la davallada del nombre de visitants que hi va haver a l'estiu, 286 turistes van escollir l'opció de visitar la vila acompanyats d'un guia turístic de Montblanc. Enguany, durant els mesos de juliol i agost hi ha hagut menys turistes, però el nombre de visites guiades –236– ha estat prou bo; és la segona millor xifra després de la de l'any passat.

Agost profitós a la Conca

Partint de la base que el mes d'agost és el mes de vacances per excel·lència i malgrat que les previsions afirmaven una caiguda general, els diferents sectors del turisme a la comarca de la Conca de Barberà coincideixen a valorar que s'ha mantingut el nombre de visitants respecte de l'any anterior. El sector de la restauració ha estat el menys afectat per aquesta davallada, tot i que els restauradors han notat un cert estalvi. Els càmpings i els apartaments turístics són els que han registrat més ocupació, amb un 61,50% i un 80% el mes d'agost respectivament.

Les coves de l'Espluga

C.G

L'àmplia oferta de recursos turístics que la Conca de Barberà ofereix també ha tingut ressò. En el marc d'activitats de turisme actiu a la comarca, una xifra sorprenent que ha recollit l'Oficina de Turisme Comarcal ha estat l'augment de participants en la Ruta d'Aventura dins les coves de l'Espluga, especialment en el mes d'agost, amb un 30% més respecte a l'any anterior. També cal destacar les visites al castell de Solivella i al Racó del Càntir de Solivella, i les visites guiades a Barberà de la Conca. En canvi, el monestir de Poblet ha tingut un descens del 10% del nombre de consultes respecte a l'any passat.



Eurecat i GironaHub impulsen la generació de start-ups tecnològiques

GIRONA

La pedregada afecta més de 1.400 hectàrees de fruita dolça del Segrià

Lleida

El Govern destina 4,7 milions en ajuts per a noves inversions industrials

girona
ECONOMIA

La funeraria supramunicipal FuneCamp preveu un estalvi del 30%

Reus
economia

Eacom instal·larà un centre logístic a Tortosa i preveu crear un centenar de llocs de treball

Tortosa
estats units

Boeing accepta declarar-se culpable de frau en el cas dels 737 Max

barcelona
economia

Gairebé trenta milions d’euros per millorar la sostenibilitat i la digitalització de la indústria

Barcelona
economia

La família Grífols i el fons Brookfield estudien una opa pel 100% de la multinacional

barcelona
ECONOMIA

El Bages assoleix màxims històrics de reputació turística en línia

Manresa