Economia

Seda Líquida produirà sake a Tuixén la pròxima primavera

Les primeres botelles de sake que l'empresa Seda Líquida (kinu no shizuku) produirà a Tuixén sortiran del celler el març del 2016, segons el productor Antonio Campins, que ha explicat que està esperant que arribi l'arròs ja sec des del Japó. Un cop arribi, es començarà la fermentació, que dura uns 50 dies. “Si comencem al gener, pel mes de març ja podrem degustar les primeres ampolles”, diu Campins.

Polir l'arròs al 50 per cent és deixar el nucli amb tot el midó, rentar-lo, remullar-lo, escórrer l'arròs, coure'l al vapor, afegir-hi aigua i dos ferments, un per transformar el midó en sucre i l'altre per tornar alcohol el sucre, deixar-lo que fermenti 50 dies i filtrar-lo. Aquest és el procés que ha de seguir l'arròs per transformar-se en sake.

Campins explica que “s'utilitza arròs d'alta qualitat portat del Japó i polit al 50 per cent quan normalment per fer sake es poleix al 45 per cent, i això farà que sigui un sake de màxima qualitat”. En aquest sentit ha remarcat que no s'afegirà cap tipus de sucre ni d'alcohol perquè el sake que es produirà serà de gamma alta.

Seda Líquida produirà tres tipus de sake: Kru (mu-roka nama genshu), de màxima qualitat i expressió, poc filtrat, sense pasteuritzar ni diluir, de gust molt suau tot i l'alta graduació alcohòlica; Núvol (nigori), no filtrat, que portarà sòlids d'arròs i que per tant tindrà tot el gust del cereal, i Kristall (junmai shu), filtrat, clarificat i transparent, la qualitat suprema dels prèmium.

El sake és una beguda alcohòlica que té el grau de beguda nacional al Japó, que n'és el principal productor i consumidor. Seda Líquida serà el primer celler fora del Japó i els Estats Units que produirà sake. Campins compta amb el suport i l'assistència tècnica del principal celler elaborador de sake al Japó, Hakutsuru.

Per produir sake es necessiten unes condicions especials, com ara una temperatura baixa i una qualitat de l'aigua molt alta; aquest és un dels elements més importants en la producció de sake, ja que es necessiten 8 litres d'aigua per 1 d'arròs. La idea de Campins és fer una producció baixa, d'entre 5.000 i 10.000 ampolles de 0,72 litres, d'un sake de molta qualitat que es distribuiria per Catalunya i l'Estat espanyol i s'exportaria, en una part molt petita, al Japó.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.