Economia

La collita de maduixes, més fluixa que mai

Els pagesos diuen que han madurat quan no tocava i ara n'hi ha poques

Els productors ja fa setmanes que cullen les maduixes del Maresme, però ja avancen que la temporada forta d'abril i maig d'altres anys no es produirà. “No n'hi ha gaires”, asseguren des de la UMAC, l'associació de productors que es manté a Calella i que aplega els pagesos que encara persisteixen conreant maduixes. “Han madurat abans del que tocava i també els va bé una mica de fred per evitar malures i per deixar descansar les terres”, expliquen.

A més de fluixa, la producció del Maresme tampoc s'està valorant en els mercats. “Sort tenim dels consumidors de proximitat, perquè a Mercabarna no ens diferencien i anem tots al mateix sac que el que arriba de fora”, indiquen des de Calella. El volum de producció continua a la baixa, amb menys extensió i productors, i lluny del milió de quilos que es feien a la comarca.

Ahir es presentaven a Sant Iscle de Vallalta les jornades gastronòmiques de la maduixa que s'impulsen des del Consell Comarcal amb l'objectiu de potenciar aquest producte de proximitat que s'ha guanyat un renom de qualitat. Restaurants, pastisseries i altres establiments alimentaris de tretze municipis participaran en aquesta edició, que se celebrarà del 22 d'abril al 29 de maig.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

economia

Cinquanta contribuents sumen un deute amb la Hisenda catalana de més de 83 milions

barcelona
economia

Criteria dobla la seva participació a Telefónica amb l’objectiu de ser el seu primer accionista

barcelona
EMPRESA

Scalpers obre avui les portes d’un nou ‘outlet’ a Llagostera

LLAGOSTERA

El càmping la Ballena Alegre vol ser referent de turisme regeneratiu

SANT PERE PESCADOR
Transport

Air China torna a connectar Barcelona amb Xangai

Barcelona
ECONOMIA

L’enogastronomia, el més valorat pels turistes del Maresme

Mataró
ECONOMIA

Matadepera té l’índex socioeconòmic més alt dels municipis de més de 500 habitants

Barcelona

El mercat d’Olot convertirà les minves de les parades en salses i brous

OLOT
Economia

Crida a la vaga dijous a l’Ajuntament de Barcelona

Barcelona