Economia

Som Energia comercialitza electricitat a les Canàries i fa cinc anys amb 25.000 socis

La cooperativa gironina d'energia verda continua creixent, tanca el 2015 amb una facturació de 16 milions d'euros i preveu créixer un 50% més

La cooperativa gironina Som Energia ha començat a comercialitzar electricitat a les illes Canàries. La cooperativa ha esperat a tenir un grup suficient de gent interessada per començar la comercialització a causa de les característiques determinades d'un sistema insular, com també va fer en el cas de les Balears. La cooperativa d'energia verda ofereix els seus serveis a les Canàries des del març i, de moment, explica que ja són més de dues-centes les persones que s'han fet sòcies i que han sol·licitat canviar a Som Energia.

L'inici de la comercialització a les Canàries coincideix amb la celebració,a principi d'abril, dels cinc anys de funcionament d'aquesta cooperativa, que ja supera els 25.290 socis i gestiona més de 33.000 contractes de llum de tot l'Estat. És la cooperativa d'energia verda més gran de l'Estat espanyol i de les més grans d'Europa.

Som Energia incorpora gairebé cada mes uns 500 socis nous, permet als seus membres, siguin particulars, empreses o administració pública, contractar llum 100% renovable i desenvolupa projectes de generació d'energia a partir de fonts renovables.

16 milions

El creixement en nombre de socis va en paral·lel a la facturació de l'empresa, que va tancar el 2015 amb una facturació de més de 16 milions d'euros i amb la previsió que augmenti un 50% el 2016. Som Energia té actualment més de seixanta grups locals repartits per totes les comunitats autònomes i genera anualment l'electricitat necessària per a més de 2.000 llars a partir de vuit instal·lacions fotovoltaiques, una planta de biogàs a Torregrossa (Lleida) i una central hidroelèctrica a Peñafiel (Valladolid).

A més, té previst connectar aviat una nova planta fotovoltaica de 2MW de potència (energia per a 1.300 llars), que serà la primera que impulsa sense comptar amb els incentius de primes a les renovables, que van desaparèixer l'any 2012. Això serà possible gràcies a un model d'autoconsum col·lectiu anomenat Generació kWh, que permet la inversió dels socis per obtenir l'electricitat a preu de cost.

Acció contra l'energia nuclear

Som Energia va participar ahir en la campanya Desendolla l'energia nuclear, que es fa amb motiu del 30è aniversari de l'accident nuclear de Txernòbil. Així, la cooperativa va demanar un “boicot” a l'energia nuclear i va recomanar quatre mesures: reduir el consum elèctric durant un dia; reduir el consum permanentment; canviar a comercialitzadora 100% renovable, i produir la pròpia energia.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

economia

Cinquanta contribuents sumen un deute amb la Hisenda catalana de més de 83 milions

barcelona
economia

Criteria dobla la seva participació a Telefónica amb l’objectiu de ser el seu primer accionista

barcelona
EMPRESA

Scalpers obre avui les portes d’un nou ‘outlet’ a Llagostera

LLAGOSTERA

El càmping la Ballena Alegre vol ser referent de turisme regeneratiu

SANT PERE PESCADOR
Transport

Air China torna a connectar Barcelona amb Xangai

Barcelona
ECONOMIA

L’enogastronomia, el més valorat pels turistes del Maresme

Mataró
ECONOMIA

Matadepera té l’índex socioeconòmic més alt dels municipis de més de 500 habitants

Barcelona

El mercat d’Olot convertirà les minves de les parades en salses i brous

OLOT
Economia

Crida a la vaga dijous a l’Ajuntament de Barcelona

Barcelona