Economia

economia

Grifols invertirà 1.200 milions d'euros fins a l'any 2020

El fabricant d'hemoderivats Grifols va comunicar ahir a la Comisión Nacional del Mercado de Valores (CNMV) que invertirà 1.200 milions d'euros fins al 2020. L'empresa catalana va avançar ahir aquesta xifra en una trobada amb inversors a la capital irlandesa i va explicar que aquesta injecció es destinarà principalment a ampliar i a augmentar el número de plantes productives. En concret, el pla d'inversions en actius productius de Grifols per al període 2016-2020 (Capex plan, en la seva denominació en anglès) preveu destinar el 60% d'aquests fons, és a dir, 720 milions d'euros, a noves plantes o a millores o ampliacions de les actuals. D'aquests, la majoria, 540 milions d'euros, es destinaran a la divisió que aglutina el negoci principal de Grifols, el desenvolupament de medicaments biològics derivats del plasma, mentre que 324 milions més es repartiran entre la divisió de diagnòstic (144 milions d'euros) i l'hospitalària (180 milions).

L'altre 40% de la inversió del pla que ahir va presentar la multinacional, és a dir, 480 milions d'euros, es destinarà a ampliar la xarxa de centres de donació de plasma als Estats Units (300 milions) i a reforçar la capacitat comercial i corporativa de la firma (180 milions).

Tot i que la majoria de les noves plantes productives ja s'havien anunciat (quasi totes les actuacions se centren als Estats Units), no se sabia encara que Grífols preveu ampliar dins aquest pla el seu centre a Parets del Vallès. Des que va començar a cotitzar, fa deu anys, ha invertit 6.310 milions d'euros.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia