Economia

Un Cap d’Any nefast per als restaurants, que aposten pel menú per emportar

Els únics que tindran obert són els dels hotels, i només per donar menjar als seus clients

A la demarcació hi ha oberts un 40% dels restaurants

Aquest any tocarà menjar els raïms a casa o en la intimitat d’una habitació d’hotel, però no en restaurants ni envoltats de grans grups de gent. Les mesures i restriccions per intentar frenar l’avanç de la Covid han provocat que aquest sigui un Cap d’Any nefast per als restaurants que no poden obrir a la nit i que, per poder parar una mica el cop, han decidit apostar pel menú per emportar. “Molts restaurants estan oferint el take away per recollir al mateix establiment. És un menú molt tancat per recollir al restaurant però per menjar-lo a casa”, explica el gerent del Grup Costa Brava Centre, Martí Sabrià.

Els únics restaurants que oferiran sopars per Cap d’Any són els dels hotels, i només per als clients que hi tenen allotjats. “Serà el Cap d’Any més trist de la història de l’hotel”, diu Jordi Mias, director de l’hotel Carlemany de Girona. Mias comenta: “Després de valorar les restriccions vam prendre la dura decisió de no oferir el sopar típic de Cap d’Any, sinó un sopar híbrid, i després un petit entreteniment amb opcions de cava, xampany francès, dolços i raïms, per a aquells que vulguin fer una cosa més informal a l’habitació.”

En aquest sentit s’ha pronunciat el propietari d’El Molí de l’Escala, Jordi Jacas, que oferiran sopar adaptant-se a les limitacions horàries per als clients de l’hotel –vuit habitacions–. Jacas, com molts altres restauradors de la demarcació, però, ha apostat també pel menjar per emportar, “que està funcionant bé i hi ha molta demanda”.

Albert Sastregener, xef del restaurant Bo.Tic, que acaba de rebre la seva segona estrella Michelin, i el de l’Aliança d’Anglès, Álex Carrera, que ha rebut la primera estrella, obriran als migdies amb menús especials, i de cara a la nit de Cap d’Any també han apostat pel menú per emportar, que en el cas del Bo.Tic ja no admet més comandes.

En aquests moments a la demarcació hi ha un 40% dels restaurants tancats, segons calcula la Federació d’Hostaleria de Girona. Uns perquè no han aguantat la pressió de les restriccions per la pandèmia i han tancat definitivament, i els altres perquè o bé són restaurants de temporada o perquè han decidit tancar aquests dies fins que la situació millori.

LES FRASES

El nostre client serà atípic: jove i de mitjana edat de l’àrea metropolitana de Barcelona
Jordi Mias
Director de l’hotel Carlemany
El dia de Cap d’Any obrim només al migdia i oferim el menú del xef, més llarg i més creatiu
Albert Sastregener
XEF DEL RESTAURANT BO.TIC
Els hotels miraran de mantenir la gent allotjada donant-los sopar a les 7 i fer-los un ‘room service’
Martí Sabrià
Gerent del grup costa brava centre


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.