Economia

TURISME

L’hotel Sa Punta es modernitza i explora allargar temporades

Els ger­mans Josep i Jaume Font van tras­pas­sar el mític hotel Sa Punta –al terme de Begur, però molt a prop del límit amb la platja de Pals– la pri­ma­vera de l’any pas­sat. Havien esti­rat les dates teòriques de jubi­lació, sense relleu fami­liar, però amb l’objec­tiu que el negoci tingués con­tinuïtat i un futur a l’altura de la història. El tras­bals dels mesos de tan­ca­ment per la pandèmia va ser l’esperó final perquè accep­tes­sin l’oferta de com­pra d’un grup d’inver­sors inter­na­ci­o­nals.

Amb la tem­po­rada alta del 2023 a punt d’arren­car, el pri­mer estiu va ser de con­tinuïtat i va per­me­tre als nous pro­pi­e­ta­ris dis­se­nyar unes obres de reforma i millora que, segons explica la direc­tora, San­dra Julià, s’han con­cen­trat en “cinc mesos inten­sos, des del novem­bre fins a finals de març” d’aquest 2024, quan van arri­bar a temps de reo­brir per Set­mana Santa.

Arrels amb noves idees

El Sa Punta havia nas­cut el 1976 com a res­tau­rant que va esde­ve­nir refe­rent, amb estre­lla Mic­he­lin diver­sos anys. I el 1991, els Font hi van afe­gir l’hotel de 34 habi­ta­ci­ons i sui­tes que, ara, tot man­te­nint la cate­go­ria de qua­tre estre­lles, han posat al dia. L’estudi d’inte­ri­o­risme Luzio hi ha pres­crit nou mobi­li­ari en què pre­do­mi­nen les fus­tes i els tei­xits de fibres natu­rals, amb un mar­cat accent medi­ter­rani i el con­cepte “només adults” com la clau per garan­tir esta­des tran­quil·les. És el con­cepte beach house, tran­quil·litat a escas­sos metres de les plat­ges, amb zones comu­nes i pis­cina, res­tau­rant i l’opció de visi­tar Pals, Pera­ta­llada o Ullas­tret, en un radi d’escas­sos quilòmetres.

Pel que fa a les habi­ta­ci­ons, n’han rees­truc­tu­rat l’oferta i les seg­men­ten força entre les que tenen vis­tes al mar –amb l’horitzó pri­vi­le­giat de les illes Medes i la badia de Pals– i les que miren cap a les zones de jar­dins o bos­co­ses al vol­tant, amb el valor afe­git de les ter­ras­ses, que arri­ben als 60 m² en el cas de la suite, o amplis bal­cons.

Julià explica que, a banda de con­ser­var la cli­en­tela assídua a l’estiu i alguns caps de set­mana o ponts al llarg de la pri­ma­vera i la tar­dor, volen explo­rar nous mer­cats: d’una banda, el de pro­xi­mi­tat de l’inte­rior de Girona i la resta de Cata­lu­nya per a esca­pa­des de cap de set­mana, però també les opor­tu­ni­tats que s’obren, per exem­ple, amb grups de ciclis­tes que ja hi ater­ren, a més d’Europa, des dels Estats Units, amb la tirada que les car­re­te­res giro­ni­nes van con­so­li­dant com a com­ple­ment a la pro­xi­mi­tat rela­tiva de Bar­ce­lona. I amb paquets per a grups en què tots els des­plaçaments i l’orga­nit­zació es con­trac­ten i fun­ci­o­nen sols. La intenció és allar­gar les dates d’ober­tura i redis­tri­buir la demanda entre més mesos a l’any.

Revo­lució a la cuina

Rea­pos­tant pel quilòmetre zero, amb l’arròs de Pals, el peix fresc i la vede­lla de Girona, el xef Josep Maria Martínez, que ja havia tre­ba­llat a la casa, ha dis­se­nyat una carta més sim­ple, però no hi fal­ten arros­sos sucu­lents, com el de mar i mun­ta­nya –llamàntol i pollas­tre–, que cada diu­menge ofe­rei­xen en un menú amb preu tan­cat de 65 euros per cap. La “ter­rina de foie ger­mans Font” és un home­natge a la carta històrica.

El res­tau­rant té més auto­no­mia, ara sota la marca pròpia Dàlia. I entre les nove­tats també hi ha una oferta paral·lela més infor­mal, amb ham­bur­gue­ses i plats més lleu­gers, pen­sant en els sopars dels hos­tes. Al res­tau­rant sí que pre­ve­uen la presència de cri­a­tu­res i ofe­rei­xen plats i menú infan­til. Per tan­car el cer­cle i lli­gar estada, experiència i quilòmetre zero, l’hotel vol enfor­tir vin­cles amb pro­duc­tors locals i una de les ini­ci­a­ti­ves són les visi­tes al celler Mas Geli, que a banda de nodrir amb algu­nes referències el valuós celler de l’esta­bli­ment, ofe­reix als hos­tes conèixer el procés pro­duc­tiu i tas­tar-ne el resul­tat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia