Economia

la roca del vallès

La CCC i els gremis també s'oposen a la declaració turística de la Roca

Segons un estudi, l'impacte econòmic directe i indirecte seria de 100 milions d'euros i el nombre de visitants addicionals, d'un milió

Continuen les adhesions en contra

La Confederació de Comerç de Catalunya (CCC) i el Consell de Gremis de Comerç, Serveis i Turisme de Barcelona (CG) s'han afegit a la llista d'entitats contràries a la declaració de la Roca del Vallès com a municipi turístici han expressat al conseller d'Empresa i Ocupació, Francesc Xavier Mena, la seva oposició. Per les dues associacions, la sol·licitud només respon a les pressions de l'operador del centre comercial La Roca Village “i no a les peticions dels comerciants o de la ciutadania de la Roca”. Pels comerciants, la proposta perjudicaria “greument” el comerç i els serveis de proximitat del municipi i els pobles del voltant, ocasionaria “desplaçaments innecessaris dels consumidors i posaria en perill l'estructura del comerç de proximitat”.

En canvi, segons un estudi encarregat pel consistori i Value Retail, l'impacte econòmic de la declaració de municipi turístic i l'obertura el diumenge dels establiments comercials seria de 100 milions d'euros, i el nombre de visitants addicionals arribaria a un milió de persones, la meitat de les quals serien turistes. Com va publicar dissabte aquest diari, la despesa en compres creixeria en 58 milions i la d'activitats relacionades amb el turisme, uns 18. Segons l'informe, es crearien 150 llocs de treball, un 60% en l'àmbit local.

La iniciativa ha rebut el suport de la Diputació, el Consell Comarcal, el Consorci de Turisme del Vallès Oriental i la Cambra de Comerç, i s'hi han manifestat en contra sindicats, treballadors i les fundacions Comerç Català i Barcelona Comerç.

1
milió de visitants addicionals
rebrà la Roca amb la nova categoria, la meitat dels quals seran turistes.
100
milions d'euros
és l'estimació de l'impacte directe i indirecte de la declaració de la Roca com a municipi turístic.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.