Economia

VALLÈS OCCIDENTAL

Barberà elimina línies de bus per ajudar els desocupats

L'Ajuntament estalviarà 300.000 euros que s'utilitzaran per fer accions contra la crisi

Només es venien dos bitllets al dia de l'L2 i quaranta de l'L3

L'Ajuntament de Barberà del Vallès estalviarà fins a 300.000 euros l'any suprimint dues línies de bus local. Es tracta de l'L2, que feia el recorregut de la plaça Josep Badia a la circumval·lació, i l'L3 que anava des de la plaça d'Espanya fins als polígons. Els autobusos deixaran de circular al setembre.

La decisió està motivada pel context de crisi econòmica actual. “S'hauria d'haver fet molt abans”, va indicar el tercer tinent d'alcalde i regidor d'Hisenda i Serveis Econòmics, Xavier Garcés, que va destacar que la manca d'usuaris “ja no en justificava l'existència”. Si més no, només es venien un parell de bitllets al dia de l'L2 i una quarantena de l'L3.

Barberà és un municipi de 32.000 habitants, en què l'Ajuntament no està obligat a prestar la competència del transport públic. A més, el casc urbà és bastant compacte amb recorreguts curts. A Barberà es van establir tres línies de transport públic. L'L1 que surt de la plaça Espanya i fa un recorregut extens pel nucli urbà i enllaça l'estació de la Renfe amb el centre comercial Baricentro. Amb el creixement del municipi, l'Ajuntament es va plantejar la creació d'una línia, l'L3, que acostés l'estació de la Renfe i els polígons industrials. El problema és que els usuaris només agafaven aquests autobusos a primera hora del matí. La resta del dia anaven buits. Per això, l'Ajuntament ampliarà ara l'horari als matins de la línia L1 per donar servei als viatgers de l'L3, que deixarà de circular. Així es mantindran tres expedicions diàries als polígons entre les 6.25 hores i les 8.25 hores del matí. La línia L2 és diferent, ja que estava en proves des de feia dos anys i el seu objectiu era fer circumval·lació. “Ens hem adonat que no s'utilitza”, va subratllar Garcés.

L'Ajuntament s'estalvia 300.000 euros, xifra que suposa gairebé 110 euros per habitant, que es destinaran a accions de promoció econòmica i suport als desocupats.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.