ECONOMIA
L'atur a l'Alt Empordà, per sobre de la mitjana gironina
Els municipis costaners com Roses, l'Escala, Cadaqués, Sant Pere i Llançà són els que tenen una millor evolució recent en nombre de centres de treball
La taxa d'atur a l'Alt Empordà és manté per sobre de la del conjunt de la demarcació de Girona i presenta un fort component estacional. Aquesta és una de les conclusions de l'informe que va presentar la Cambra de Comerç de Girona davant dels empresaris empordanesos, en el marc de l'Observatori econòmic de la Cambra, que es va fer públic ahir en un acte celebrat a l'Escola d'Hostaleria de l'Alt Empordà.
Al llarg del 2009, l'índex de l'atur registrat va augmentar de manera considerable a l'Alt Empordà, i va assolir la taxa de variació interanual més alta (80,2%). A partir d'aquell moment, el ritme de creixement de l'atur es va anar reduint, malgrat que el volum màxim de persones registrades va assolir el volum màxim en el mes de gener d'enguany amb un total de 10.991 persones.
Globalment, l'any 2011 hi ha hagut un cert repunt en el creixement de l'atur registrat, i s'ha situat la taxa de variació interanual en el +3% el mes passat. La variació interanual registrada aquest agost s'ha concentrat bàsicament en el sector serveis (+6,5%) i en el sector agrícola (+26%).
El 2008 i el 2009, l'Alt Empordà havia tingut una notable reducció del nombre de centres de treball (fet comú arreu de la demarcació), però l'any 2010 ja es va moderar la caiguda, i no es van arribar a assolir registres positius. En el segon trimestre del 2011, el ritme de caiguda ja ha experimentat una reducció del 0,4% interanual, amb un creixement intertrimestral del 10,1% gràcies als serveis. Per municipis, en els sis mesos del 2011 els que presenten una millor evolució recent són Roses, l'Escala, Cadaqués, Sant Pere Pescador i Llançà, tots ells amb un pes important del turisme.