Economia

Maresme

Reivindicació del provincianisme

La DO d'Alella inicia les jornades del vi del Maresme i el Vallès Oriental

Passen de 54 a 66 restaurants i s'allarga un mes

Que els res­tau­rants del Maresme i el Vallès Ori­en­tal ofe­rei­xin com a pri­mera opció als seus cli­ents vins de la DO d'Ale­lla. Ambiciós objec­tiu el dels muni­ci­pis que inte­gren aquesta petita però intensa zona de pro­ducció de vins, escu­mo­sos i caves d'alta qua­li­tat i que des de fa dos anys ha reno­vat l'impuls per donar-los a conèixer a través de les Jor­na­des Gas­tronòmiques del Vi DO Ale­lla, que ahir es van pre­sen­tar a Vila­nova del Vallès. Els bons resul­tats acom­pa­nyen la ini­ci­a­tiva. Dels 54 res­tau­rants que es van interes­sar el 2011 a par­ti­ci­par-hi s'ha pas­sat a 66, i de 14 a 18 muni­ci­pis. Durant les jor­na­des, que també s'allar­guen de quinze dies a un mes –fins al 31 de març–, els esta­bli­ments ofe­rei­xen la pos­si­bi­li­tat de com­bi­nar la gas­tro­no­mia amb la beguda. Tant és així que en aquesta ocasió s'ha filat prim i cada plat és acom­pa­nyat per un vi dife­rent, “en per­fecte mari­datge”.

L'alcalde d'Ale­lla i pre­si­dent de la DO, Andreu Fran­cisco, va des­ta­car el tre­ball de fons fet pels vuit cellers de la zona i pels esta­bli­ments gas­tronòmics, que ha afa­vo­rit una bona entesa “i un conei­xe­ment entre els dos àmbits que faci­lita el con­tacte directe”. Tan bona és la relació que també en aques­tes jor­na­des s'ofe­reix la pos­si­bi­li­tat, per pri­mer cop, de pren­dre el vi per copes, “tenint en compte el temps de crisi que vivim i per faci­li­tar l'accés al vi de qua­li­tat a tot­hom”. Fran­cisco també con­si­dera que, a l'hora de pro­mo­ci­o­nar turísti­ca­ment el vi de la DO d'Ale­lla –sobre­tot entre els visi­tants de pro­xi­mi­tat–, el suport que poden donar els con­sor­cis del Maresme i del Vallès “és bo i per­fec­ta­ment com­ple­men­tari”, però asse­nyala que el camí per dur el pro­ducte cap a l'èxit reque­reix un tre­ball molt específic “que cor­res­pon als muni­ci­pis de la DO”. En aquest sen­tit també es va mani­fes­tar l'alcalde de Vila­nova del Vallès, Oriol Safont, que va fer una crida a “rei­vin­di­car el pro­vin­ci­a­nisme”. “Hem d'apren­dre a valo­rar allò que és nos­tre i que ens dife­ren­cia”, va pre­ci­sar.

Les jor­na­des gas­tronòmiques comp­ten també amb el padri­natge dels autors de la Guia de vins de Cata­lu­nya, Sílvia Naranjo i Jordi Alco­ver, que van donar més raons per apos­tar pels vins de la DO d'Ale­lla. “Sou uns pri­vi­le­gi­ats perquè podeu ofe­rir una com­bi­nació de vari­e­tats de gar­natxa blanca i pansa blanca única al món.” Argu­ments que no adme­ten dis­cussió.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.