Economia

Turisme

Els senders d'Itinerànnia van deixar 3,2 milions el 2013 al territori gironí

La xifra reflecteix l'impacte econòmic generat al Ripollès, la Garrotxa i l'Alt Empordà per operadors internacionals especialitzats en senderisme

La xarxa de senderisme Itinerànnia va generar al 2013 un impacte econòmic de 3.263.645 euros a les comarques del Ripollès, la Garrotxa i l'Alt Empordà. L'import, que només té en compte els productes de senderisme comercialitzats per operadors internacionals i especialitzats en aquest tipus de turisme, suposa un increment d'un 54,8% respecte al 2012.

Aquests operadors internacionals són principalment de França, Alemanya, el Regne Unit, Holanda i Bèlgica, i en menor proporció, de Noruega i els Estats Units. En aquests països es van vendre al 2013 91 productes de senderisme per camins d'Itinerànnia (un 30% més dels que es van vendre al 2013). Amb aquests xifres es considera que 4.772 persones estrangeres van viatjar l'any passat pels camins d'Itinerànnia i que van generar 27.997 pernoctacions a les tres comarques. L'impacte econòmic que es queda al territori es calcula afegint a la despesa dels productes venuts pels operadors estrangers un 9,59 % per despeses generades en alimentació (en cas que no estigui inclosa totalment o parcialment en l'oferta) i un 15% més per despeses en comerç i compres.

A banda d'aquests visitants estrangers, el nombre d'usuaris de proximitat dels senders d'Itinerànnia és més difícil d'avaluar. Tot i això, basant-se en una relació amb el nombre de mapes venuts, es considera que 64.700 persones han caminat per algun tram d'aquests senders.

Des del 2008

La xarxa Itinerànnia està implantada al Ripollès, la Garrotxa i l'Alt Empordà des del 2008. És una iniciativa impulsada per un consell dinamitzador format pels consells comarcals i les entitats de promoció turística d'aquests tres territoris, on hi ha actualment 2.500 quilòmetres de senders senyalitzats. Joan Espona i Miquel Rovira, presidents dels consells comarcals de la Garrotxa i el Ripollès, respectivament, Quim Felip, vicepresident del Consell de l'Alt Empordà, i Adriana Ramon, coordinadora d'Itinerànnia, van fer-ne ahir el balanç a Figueres. Tots ells van coincidir a afirmar que aquests bons resultats confirmen l'encert de l'aposta per un turisme sostenible i desestacionalitzador, que es promou de manera conjunta als països del nord d'Europa.

LES XIFRES

2.500
quilòmetres
de senders senyalitzats hi ha a les comarques del Ripollès, la Garrotxa i l'Alt Empordà.
54,8
per cent.
És l'increment (respecte al 2012) de l'impacte econòmic que deixa la xarxa Itinerànnia.

El circ porta 1,2 milions a Figueres

La tercera edició del Festival Internacional del Circ Ciutat de Figueres ha tingut un impacte econòmic a la ciutat d'1.235.327,49 euros, segons un estudi elaborat per l'Ajuntament. La xifra s'ha obtingut basant-se en l'impacte del festival en mitjans de comunicació, en ocupacions hoteleres i en enquestes als visitants. Es considera que cada euro aportat com a subvenció per l'Ajuntament ha generat 11,2 euros d'impacte econòmic. Cada un dels 28.146 espectadors del festival es va gastar de mitjana 20,4 euros (sense el cost de l'entrada). Un 8% dels espectadors eren forans, i hi va haver unes 1.350 pernoctacions a la ciutat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.