El Maresme estudia unificar la compra de productes de l'horta
Crear una central de compres dels productes de l'horta del Maresme amb l'objectiu de dinamitzar el sector agrícola en el territori i impulsar el consum de la producció autòctona entre els grans consumidors. El Consell Comarcal del Maresme ha presentat els resultats d'un estudi de viabilitat fet per l'Associació Menjadors Ecològics que proposa un model basat en la desaparició dels intermediaris i la utilització d'un circuït curt de venda que garanteixi un preu més just tant per al pagès com per al client. Com a primera experiència s'han triat els menjadors escolars, que garanteixen un volum estable de consum durant nou mesos. S'obre ara un període de dos mesos perquè els productors interessats, les escoles i les empreses gestores preparin una prova pilot de cara al curs 2015/2016. En aquest sentit, ja s'estan estudiant espais de lloguer per posar en marxa la iniciativa que, segons l'estudi, demana garantir l'abastament de 2.000 menús servits cada dia durant el curs i que representen unes deu escoles. Traduït en producte, això vol dir 3.200 quilos de verdures, 1.600 quilos de patates, 2.240 quilos de cereals i 1.120 quilos de llegums mensuals.