El Barça seu al divan

El Mallorca posa a prova les conviccions de l'equip després del 0-0 a Kazan

Els blaugrana confien en el seu joc, però necessiten millorar de cara a porteria

La victòria els garantiria el lideratge passi el que passi després al Calderón

Va arribar un punt, en la recta final de l'era Rijkaard, que tothom s'atrevia a tutejar el Barça. Va ser aquest l'escenari que es va trobar Guardiola quan va agafar el timó de l'equip. Ara, després d'haver encadenat sis títols consecutius, aquell vaixell ja no fa aigües, sinó que genera por, i el tècnic busca la manera de contrarestar uns rivals que preparen els partits a consciència, que contra el tricampió es motiven al màxim, i que sovint escullen el plantejament més rocós, agressiu i conservador de la pissarra. Uns rivals que no l'han superat pel que fa a joc, però que l'han desgastat i li han esgarrapat més punts dels esperats. Ni Guardiola ha perdut ni un gram de la confiança que té en la plantilla, ni l'equip ha renunciat ni per un moment a la identitat que l'ha fet gran. Fins i tot, en alguns dels partits que han hipotecat el futur del Barça en la Champions –els dos del Kazan, sobretot– i que han frenat el seu lideratge en la lliga –el València i l'Osasuna, principalment–, els blaugrana han portat la iniciativa, han tingut la possessió de la pilota i han donat certa sensació de superioritat. Però ara cal transformar tots aquests indicis en resultats, perquè l'exigència de la competició no concedeix més temps. I la visita del Mallorca podria ser una bona oportunitat. Per psicoanalitzar-se, per trobar-se a si mateix, per recuperar tota la credibilitat després del dolorós empat a Kazan i per obtenir un altre triomf que el mantingui en la primera posició de la lliga independentment del que passi dues hores més tard en el derbi madrileny.

Tot i que el començament de temporada del Mallorca ha estat molt positiu, un dels millors de la història, arriba al Camp Nou condicionat per una crisi institucional de cavall i amb la baixa d'un jugador clau a la davantera, Aduriz. Inquieta l'experiència de Gregorio Manzano, un gat vell que sol dirigir equips seriosos i ben estructurats, però si el Barça juga al seu nivell habitual i està una mica més fi de cara a porteria, els punts no se li haurien d'escapar. El gol, de fet, ha estat la principal assignatura pendent de l'equip en els últims partits. Tot i que Guardiola assegurava ahir que la pilota acabarà entrant i que la sequera no el preocupa, el cert és que, per créixer, l'equip necessita un Ibrahimovic molt més contundent en la rematada final i que Messi recuperi el millor to. En l'últim partit de lliga disputat al Camp Nou, els blaugrana van apallissar el Saragossa (6-1) i aquest és el camí a seguir. Per repetir aquella actuació, Guardiola tindrà disponibles tots els jugadors amb l'única excepció de Gabi Milito, i podrà utilitzar l'alineació de gala.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.