Barça-València, o l'art de repensar-se

Més que recuperar el lideratge, al Barça li toca retrobar-se amb el bon joc

Sense Ibra, Henry somia en la redempció contra un equip que li va força bé

David Villa és dubte en un València que darrerament no rutlla

La normalitat ha fugit de Can Barça. Pep Guardiola ha viscut una setmana estranya, diferent, en què es començava a treballar per primer cop sense la condició de líder, amb la pressió mediàtica madridista a sobre i, per acabar-ho d'adobar, una nevada inesperada. Pocs dies després, en canvi, ja no es parlava tant del Barça, perquè els problemes s'havien traslladat a la casa madridista amb l'eliminació d'Europa. I avui, amb Guardiola sancionat, retorn als terrenys de joc contra un rival imprevisible que tampoc arriba en el seu millor moment de joc: el València, que fa quatre partits oficials que no guanya.

Més que recuperar el lideratge, que només s'assoliria si el Madrid ensopegués a Valladolid, toca recuperar les sensacions de sempre. Les del bon joc, les de domini, les de tenir ritme, circulació de pilota i ocasions de gol. Toca repensar l'equip, no només per la nova condició de segon classificat, sinó perquè el joc no és el millor i les baixes obliguen a refer el conjunt. Ibrahimovic, sancionat, deixa el seu lloc i aparca momentàniament el debat sobre el seu rendiment. Qui entri, però, no s'escaparà de cap debat. Quin és el paper d'Henry a l'equip? Bojan té fusta per ser el davanter centre? Sembla que el francès té més possibilitats de jugar en atac contra un rival a qui sol fer gols, amb les bandes ocupades pels dos homes amb més gol d'aquest equip: Messi i Pedro. Dos homes per sobre dels debats, amb un rendiment increïble.

El Barça ha de repensar el seu atac sense aquell davanter centre que no marca sempre però sí juga bé d'esquenes i beneficia Messi i Pedro. El Barça, amb Guardiola mirant-ho des de la graderia sancionat, ha de repensar el centre del camp amb Xavi i Iniesta donant ritme. A la defensa, torna Piqué i encara és baixa Abidal. Tant qui jugui com a mig defensiu (Touré o Busquets) com la línia defensiva hauran de treballar de valent contra un equip on sobren els davanters, els mitges puntes i els extrems amb velocitat, tècnica i la capacitat d'incrustar-se entre línies esdevenint un maldecap.

El Barça es repensa a si mateix per recuperar el crèdit perdut, just la setmana en què el seu etern rival ha tocat fons a Europa. En una setmana d'extrems, anormal, en què qui ha recuperat el lideratge ha acabat amb el cor trencat, arriba un València que juga el tercer partit en sis dies, després de dos empats frustrants a casa (amb el Racing i el Werder). Els valencians també s'han de repensar, ja que fa sis partits consecutius fora de casa que no guanyen. I el darrer, el 10 de gener, va ser a Jerez. Per acabar-ho d'adobar, podria ser baixa Villa. Fins a darrera hora no se sabrà si l'asturià pot jugar o cal refer l'atac amb l'entrada del Chori Domínguez, l'home que ja ha guanyat aquesta temporada al Camp Nou amb el Rubin Kazan. En defensa, Unai Emery també té molts problemes, amb les baixes d'homes com els sancionats Marchena i David Navarro. Ara bé, tenir baixes en defensa ja forma part del dia a dia d'un València que les darreres temporades surt escaldat del Camp Nou.

BARÇA-VALÈNCIA
BARÇA
Víctor Valdès, Alves, Puyol, Piqué, Maxwell, Busquets o Touré Yaya, Xavi, Iniesta, Messi, Henry i Pedro.
VALÈNCIA:
César, Miguel, Maduro, Dealbert, Bruno, Albelda, Banega, Pablo H., Silva, Mata i David Villa o Domínguez.
ÀRBITRE:
Muñiz Fernández (col·legi asturià).
ESTADI:
Camp Nou, 19.00 hores (Gol T.).



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.