Una bona oportunitat per recuperar l'alegria

Messi espera tornar a somriure aquesta nit i oblidar els mals moments que ha hagut de passar

La setmana vinent arribarà l'hora que l'argentí descansi aprofitant el partit de copa

Des de l'Argentina el continuen pressionant. Haver aconseguit la classificació per a Sud-àfrica no ha servit perquè deixin de criticar Messi al seu país. Fins i tot, ara ho fa el seu seleccionador, Diego Armando Maradona, que abans el defensava i ara ja ha dit que vol parlar amb ell perquè ha de començar a demostrar sobre el terreny de joc la seva condició de millor futbolista del món. Les moltíssimes crítiques rebudes en l'última jornada de seleccions van provocar que Messi tornés del seu país content per haver aconseguit la classificació per a la fase final de la copa del món, però trist per com se l'havia tractat. Pep Guardiola el va rebre amb els braços oberts disposat a fer que recuperés l'alegria. El tècnic de Santpedor sempre diu que Messi rendeix quan té un somriure a la boca. Necessita estar alegre per jugar i, probablement, amb el desig que es recuperés anímicament el va fer titular a Mestalla, un fet estrany si tenim en compte els precedents. Les últimes cinc vegades que Messi havia marxat amb la selecció no havia estat titular en el seu retorn a Can Barça. La norma es va trencar dissabte per les baixes que tenia l'equip en atac, per la importància del partit, però també perquè Guardiola sap que a Messi el que més li agrada és jugar a futbol.

L'argentí, però, no va estar gaire encertat. Va jugar pel centre de l'atac i també per la banda, però li va faltar frescor. Va córrer molt, però no va poder quasi mai marxar del seu marcador ni mostrar el futbol desequilibrant de sempre, i va estar més a prop del Messi que juga amb Maradona a la banqueta que del que juga amb Guardiola. Diumenge, a la suau sessió d'entrenament que el primer equip va fer després d'arribar de València es va veure un Messi massa apàtic, que va haver de rebre els ànims d'uns quants companys i també de la majoria de membres del cos tècnic. Ahir, Messi va tornar a rebre mostres de suport de Guardiola. Aquesta vegada, el tècnic ho va fer públicament en la roda de premsa prèvia al partit d'aquest vespre. I va deixar molt clar que sempre que l'argentí tingui dificultats, estaran al seu costat i l'ajudaran en tot el que necessiti.

L'entrenador blaugrana espera que avui Messi, a qui no veu malament, hagi recuperat el somriure i torni a ser protagonista contra el Rubin Kazan en un partit que el Barça ha de guanyar per començar a enllestir la classificació per als vuitens. Guardiola espera veure el millor Messi i que tot el món vegi que l'argentí continua sent el de sempre i no el jugador que es va veure en els dos últims partits que va jugar amb la selecció argentina. Posteriorment, arribarà el moment de donar-li un descans aprofitant que la setmana vinent el Barça juga contra el Cultural Leonesa en la copa i molts titulars es quedaran a casa.

Cruyff veu una davallada lògica en Messi

Johan Cruyff va opinar ahir també sobre el moment de forma de Leo Messi. L'holandès creu que el blaugrana està tenint una davallada física per culpa de la pressió que ha de suportar i la veu lògica i la disculpa. «Que fa unes setmanes que té una davallada física és evident. El que passa és que es nota més amb la seva selecció, però fins i tot al Barça està començant a notar una cosa que jo li disculpo per lògica, la pressió que té per ser considerat el millor jugador del món», deia l'holandès en el seu article d'opinió en El Periódico de Catalunya. Cruyff aprofita el seu article per defensar el blaugrana de les crítiques que ha rebut a l'Argentina: «El futbol és un joc d'equip, per molta qualitat que tu tinguis. I perquè destaqui aquesta qualitat, la gent que t'envolta ho ha de fer tot per aprofitar el millor de tu. L'Argentina no ho fa amb Messi i el pitjor és que o no ho veuen o no volen veure-ho. Llavors arriben les garrotades i ell se les emporta totes o quasi totes.»



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Missió impossible

 

Canvi de cicle en el Barça

BARCELONA
 
 
Un pont entre Girona i Londres

De Girona a Londres

londres
 

Abel Ruiz, oficial avui

Girona
 

Lleida embogeix amb l’ACB: 2.200 socis en 48 hores

LLEIDA
 

Geòrgia, rival d’Espanya

BARCELONA
 

Passió turca a Hamburg

BARCELONA