El Girona aspira a sumar avui els tres primers punts en la lliga

L'equip de Cristóbal es veu valent per tornar a tombar el Nàstic, tal com ja va fer fa tres dies

Cristóbal, com sempre amaga l'onze, però no diferirà gaire del de copa

S'ha de sumar per evitar un 0 de 6 després de dos partits

Cristóbal Parralo
ENTRENADOR DEL GIRONA«En la copa vam fer un pas endavant. A l'equip li va servir per agafar confiança en el que està fent i a mi, per veure del que som capaços»«Espero que avui es vegi un bon Girona. Som un equip ambiciós. Volem consolidar-nos, però sense posar-nos sostre. I per això s'ha d'anar a tots els camps i sortir amb la sensació d'haver tingut possibilitats de guanyar»«El Nàstic té solidesa i molt bons jugadors. Espero un rival enrabiat per intentar revertir la situació de la copa»«No sóc un tècnic que li agradi fer grans canvis, però sí algunes variacions en funció del rival o del nostre estat físic»«El porter? Jo el tinc clar, però l'elecció és difícil perquè tenim grans porters. L'important és que, surti qui surti, sobretot en els partits de casa, no tingui la pressió de la seva gent i noti que té suport. Després, la responsabilitat que funcioni o no l'equip és meva, i l'assumeixo»«Estic content amb la plantilla. Ara només falta aconseguir posar tothom a punt»
César Ferrando
ENTRENADOR DEL NÀSTIC«La copa i la lliga són competicions totalment diferents, ja que entre altres coses, no juguen els mateixos; intentarem ser l'equip de Múrcia»«Si pogués elegir, en aquests moments de la temporada preferiria jugar els dos partits seguits a fora i no pas a casa, perquè a l'inici de lliga els equips encara no estan acabats i falten coses»«El que interessa és que l'equip sigui consistent, treballador, que ho lluiti tot i que doni la cara; a Girona, l'equip també va mostrar caràcter»

El Girona arriba al segon enfrontament en tres dies contra el Nàstic amb l'autoestima carregada després de l'1-0 de la copa. Aquesta victòria, amanida amb bon joc, va servir per oblidar l'ensopegada contra el Cartagena del dia del debut, tot i que si avui no es puntua al Nou Estadi s'hi tornarà a pensar quan es facin números i es vegi un 0 de 6 i el Rayo Vallecano a l'horitzó.

A Tarragona, però, tenen una espina clavada i se la volen treure. Són quatre KO consecutius en la primera eliminatòria de copa i dos a mans del Girona, que dimecres li va passar la mà per la cara. De fet, Cristóbal Parralo ja va dir que s'espera un rival «enrabiat» i amb ganes de revertir la situació. A més de voler posar les coses a lloc, el Nàstic té l'oportunitat de consolidar un magnífic inici després del 0-1 a Múrcia.

L'onze que presentarà el Girona és una incògnita. Cristóbal no és amic de fer grans revolucions en les alineacions, però és segur que la millora exhibida per l'equip en defensa farà que hi hagi canvis. Un dels quals és segur, perquè el central Diego Rangel –titular contra el Cartagena– ni tan sols ha entrat en la convocatòria. La parella Cañas-Tortolero sembla segura a l'eix, tot i que el tècnic no ha donat ni una sola pista sobre quin serà l'equip titular, ni tan sols qui serà el porter (la teoria diu que Mallo, tot i el magnífic partit de Jorquera en la copa). «Si escollir el porter és un problema, beneït problema», va apuntar el tècnic, que sap que té els pals molt ben coberts. En els laterals, Jose possiblement tingui més números que Galán a la dreta i Bernaus que Migue a l'esquerra. Seria tota una sorpresa que Cristóbal fes un altre doble pivot que no fos Matamala-Dorca, malgrat que el tècnic va assegurar que no tindrà clar l'equip inicial fins avui mateix: «S'ha de veure com es recuperen i quin és el seu estat físic. N'hi ha que no han fet tota la pretemporada. I de sobte ens hem trobat amb dos partits de molta exigència física i avui en tenim un tercer que també requerirà tanta o més intensitat que el de dimecres. Tot, en vuit dies», va afegir.

A banda de Rangel, el tècnic va deixar fora de la llista el porter Pociello i el migcampista Hèctor Simon. Les altres absències eren obligades: Chechu continua lesionat; Almirón tot just es va incorporar ahir a la disciplina del grup; Sarmiento encara ho ha de fer i Calle no podria jugar contra el Nàstic encara que tingués la fitxa tramitada i estigués en plenitud de condicions físiques.

Cristóbal Parralo va reconèixer que la direcció esportiva ha posat una bona plantilla a la seva disposició: «M'agrada. Ara la feina és nostra per posar tots els jugadors en les millors condicions possibles per obtenir-ne el màxim rendiment.»

Tortolero: «Tinc sensacions estranyes»

Dani Tortolero tornarà avui al Nou Estadi. No ho farà vestit de grana, sinó amb la samarreta del Girona, i desconeix com el rebrà la graderia. «No ho sé. Suposo que hi haurà opinions per a tots els gustos. El que tinc molt clar és que jo estaré centrat en l'equip.» Tortolero va jugar al Nàstic la campanya 2004/05 (23 partits i 1 gol) abans de tornar a Tarragona en una segona etapa (27 partits i 3 gols el curs 2007/08 i 32 partits i 2 gols el curs passat). «Tinc sensacions estranyes», assegura, tot i que diu: «És un partit important per nosaltres perquè vam començar perdent i no seria bo tornar a ensopegar.» Pel que fa a la seva marxa (tenia un any més de contracte) no va voler esplaiar-se: «Va ser més per voluntat meva que per decisió del club. És evident que les circumstàncies del tram final de lliga [va desaparèixer de sobte de les alineacions de Ferrando] hi van influir.»



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.