LA PRÒRROGA DE LEB OR

Problemes a Maó

FITXAR PER FITXAR? El 26 de febrer és la data en què es tanca el mercat en les competicions LEB. Més enllà d'aquest dia, els clubs no podran fer fitxatges encara que tinguin jugadors lesionats. Durant les setmanes prèvies, els clubs que ho creuen convenient fan les últimes incorporacions per tal d'afrontar els últims dos mesos de lliga amb garanties. Són diversos els motius que porten els clubs a retocar les seves plantilles, però el més habitual és que es canviï un jugador que no ha rendit com s'esperava o s'intenti buscar un punt d'inflexió a una mala ratxa de resultats. Aquests canvis solen ser coherents i tenen una finalitat ben definida.

Per contra, els moviments de jugadors que moltes vegades els clubs argumenten que tenen com a finalitat reforçar la plantilla, sovint donen mals resultats. Pot semblar que no, però aquests casos es donen, sobretot en clubs amb pressupostos alts gestionats normalment per directives amb falta d'experiència. El cas més proper que he viscut en aquest sentit és el del Palma Aqua Màgica de la temporada 2005/06, quan la directiva va voler reforçar un equip barat però que era una pinya i que, a una jornada per acabar la primera volta, anava segon empatat amb el primer. Sense tenir en compte l'opinió dels entrenadors es va fitxar Pedro Llompart i, poques setmanes després, Giorgios Diamantopoulos. Crec que l'argument de la directiva va ser: «Si amb els jugadors que tenim anem segons, amb aquests fitxatges pujarem segur a l'ACB, que és el nostre objectiu.» La directiva va demostrar que té poca experiència i es va carregar completament l'equip, ja que va voler introduir dos bons jugadors en una plantilla en què tothom entenia el seu paper i que funcionava perfectament. Casos com aquest demostren que és molt important conèixer bé aquest món abans de prendre decisions d'aquest tipus. Si no hi ha raons de pes per fer moviments en la plantilla és preferible no tocar-la abans que fitxar per fitxar i acabar pitjor que abans.

EL MENORCA. L'equip dirigit per Paco Olmos encadena sis derrotes amb la final de copa inclosa. Estan a quatre victòries del líder, cosa que els obliga a oblidar-se gairebé de l'ascens directe i a centrar-se a no perdre el factor pista amb vista al play-off. És un club amb estructura molt similar a la d'un club de l'ACB i una de les millors plantilles de LEB Or, però la seva situació actual, sense saber de primera mà com està el vestidor, em fa pensar en les dificultats que sol tenir Olmos per gestionar-lo i tractar els jugadors.

Olmos, a qui vaig tenir d'entrenador a Melilla el curs 2007/08, sol tenir en cada equip que dirigeix tres o quatre jugadors a qui dóna molt de crèdit, en el sentit que el marge d'errors i els minuts de què solen disposar és molt més gran que els de la resta. Ja dic que no sé si és el cas, però puc assegurar que, si és així, la desigualtat en el tracte acaba influint en l'estat d'ànim de qui està en desavantatge.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.