LA PRÒRROGA DE LEB OR

Professionalitat

Recta final de la temporada. És en aquests moments quan tothom es juga les coses importants com ara entrar en el play-off. La competició és tan igualada que, a poques jornades per acabar la fase regular, sol haver-hi un ampli grup d'equips que lluita per estar entre els nou primers. Malauradament, sempre hi ha també jugadors als quals els és igual jugar o no el play-off o, fins i tot, els qui prefereixen no jugar-lo per marxar abans cap a casa. Pot sonar malament, però realment és així, i no només en la LEB Or. Afortunadament són pocs, però passa cada temporada i en aquesta ja en conec algun cas.

Perquè un jugador perdi la motivació i prefereixi anar-se'n de vacances sense jugar el play-off crec que hi ha una causa principal: la immaduresa. A cada equip es poden donar diverses circumstàncies que facin que un jugador perdi la motivació i prioritzi altres coses en un moment tan important. Una és que molts jugadors confonen els seus objectius. En aquest punt de temporada molts estan preocupats pel curs següent, de si tindran bones ofertes o no, sense saber que el que els pot garantir un bon contracte, sobretot, és el paper del seu equip la temporada anterior, per sobre de presentar unes excel·lents estadístiques personals. Un altre motiu és la falta d'implicació.

En LEB Or són molt pocs els jugadors que passen moltes temporades en el mateix equip, de manera que sentir els colors d'un club és poc habitual. Tampoc no es pot demanar aquest tipus d'implicació a persones que potser només passaran nou o deu mesos en el club. Per això, el fet que tots els membres de la plantilla siguin una pinya, pensin de la mateixa manera pel que fa a objectius a aconseguir i sí que estiguin implicats en el grup –crec que això sí que es pot demanar–, de ben segur garantiria que tots ells treballessin pel bé de l'equip fins al final. Sense anar més lluny, l'any passat a Los Barrios feia quatre mesos que no cobràvem, però hi havia tanta implicació que l'equip va disputar el play-off, va aconseguir passar la primera eliminatòria i va arribar a la final a quatre.

La darrera circumstància que se sol donar, i no per això la menys destacable sinó tot el contrari, és la falta de primes. Això encara pot sonar més malament, però qui no té primes per jugar el play-off i, com he dit abans, no està implicat i confon objectius pot perdre la motivació i no lluitar per l'equip. Es pot qualificar de poc professional qui no dóna el cent per cent durant tota la durada del seu contracte, però repeteixo que això passa cada temporada. Els clubs ho saben, i per aquest motiu en la majoria de contractes hi figura un apartat amb les primes per jugar el play-off, entre d'altres. És una manera de premiar els bons resultats i, no ens enganyem, d'assegurar-se que tothom lluitarà fins al final pels objectius que es tinguin a l'abast. Les dues primeres qüestions, probablement, són més difícils de solucionar, però les primes poden fer que ni tan sols apareguin.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.