Esports

Esport

Joan de Tejada, impulsor de l’atletisme andorrà durant els anys vuitanta

Pare salesià, fundador del Club Atletisme Valls d’Andorra i exdocent del centre educatiu Sant Ermengol d’Andorra la Vella

El pare salesià Joan de Tejada i Arnau va morir dissabte, dia 7, a l’edat de 77 anys, després de 59 anys com a salesià i 46 de sacerdot.

Nascut a Barcelona l’any 1946, va estudiar filosofia a Sentmenat (1964-1967), teologia al centre Martí-Codolari de Barcelona (1970-1973) i el 25 de maig de 1977 va ser ordenat sacerdot. Va desenvolupar la seva activitat eclesiàstica principalment a Montsó (Osca) (1975-1979), a Andorra durant dos períodes diferents (1979-1984 i 1999-2008) i a l’església de Salesians Rocafort de Barcelona (2009-2023).

Al país del Pirineu, Joan de Tejada va fer-se molt conegut per haver estat un dels fundadors del Club Atletisme Valls d’Andorra (CAVA) a principis de la dècada de 1980. Va exercir d’entrenador d’atletisme i va formar una gran quantitat de joves atletes andorrans. A més a més, també va ser entrenador nacional i va participar en les olimpíades de Barcelona activament amb el seu servei sacerdotal. Per altra banda, va exercir com a professor d’educació física al col·legi Sant Ermengol d’Andorra la Vella.

Tant el centre Sant Ermengol com la Federació d’Atletisme d’Andorra han lamentat la seva mort escrivint un comunicat de condol i recordant l’energia i l’entusiasme que mostrava per l’esport.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia