Més esport

Fernando Cantos venç per segon any consecutiu en la prova d'ultrafons

Els 10 triatletes inscrits van finalitzar la prova celebrada al llarg de tres dies

El triatleta de Banyeres de Mariola, Fernando Cantos Millán, s'ha proclamat el darrer diumenge de setembre campió de la prova d'ultrafons Did Spain 2011, seguit pel també banyerenc Sergio Vanyó Martínez, mentre que el català Vicent Aliaga ha ocupat la tercera plaça en el podi. La valenciana Roser Baello, única participant femenina, també ha finalitzat la prova amb un temps de 35h,57',26''.

El guanyador ha emprat 24 h. 42' en cobrir els 9.300 m. de la prova de natació entre l'illa de Tabarca i els Arenals del Sol a Alacant, els 344,7 km en bicicleta per diverses rutes de la muntanya alacantina i, finalment, els 81 km a peu a través del parc natural de la Serra Mariola i els voltants de Banyeres.

A la finalització de la prova, Fernando Cantos s'ha mostrat «enormement satisfet» per la consecució de la victòria en la Did Spain per segon consecutiu, «tot i que cada any el nivell d'exigència és major degut a l'augment de la participació i la qualitat dels participants», pel que, de anar-li tot bé, ja pensa en la cita de 2012.

Per la seua part, el també banyerenc Sergio Vanyó ha aconseguit la segona plaça en el seu primer any de participació. Vanyó ho considera «un gran triomf» donat que el seu principal objectiu era «finalitzar esta cursa tan exigent» que per a ell té molt de semblant amb proves mítiques i de renom internacional com les de Hawai o Canadà.

L'il·licità Ximo Rubert, organitzador de la prova, ha destacat l'augment registrat en la participació d'enguany respecte a la primera edició, albirant que en l'edició de 2012 la Did Spain pot tindre en competició al voltant de 15 triatletes degut a què la prova cada vegada va adquirint més importància i notorietat a nivell estatal.«Crec que anem pel bon camí com, per exemple, al millorar detalls de 2010 o al realitzar la retransmissió on line en les xarxes socials, entre altres aspectes».



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.