Més esport

Tennis

Nadal, el futbolista

Fitxa per l'Inter Manacor, de tercera regional balear, i podria jugar-hi algun partit, tot i que a Toni Nadal no li fa gràcia i ho veu improbable

Nadalva jugar amb
el Manacor fins als dotze anys i jugava
de davanter centre

Sorpresa en el món del tennis i l'esport en general. Rafael Nadal podria jugar a futbol amb els seus amics de l'Inter Manacor del seu poble natal, club de nova creació que disputa la tercera divisió regional balear.

El dijous passat se li va tramitar la fitxa federativa, tot i que ara mateix sembla més una incorporació mediàtica que cap altra cosa. Nadal podria disputar algun partit quan els seus compromisos tennístics li ho permetin. El tennista ja tenia un passat com a jugador de futbol, quan va militar al Manacor fins quan tenia dotze anys i encara era aleví. Ara, uns anys
més tard, Nadal es vol retrobar amb vells amics que
encara estan dins l'equip, bé jugant o bé dins de l'organigrama de club. “Estem molt contents que algun dia en Rafa pugui jugar amb nosaltres, ja que a part d'un gran esportista és un amic”, afirmava el president de l'Inter Manacor, Pere Mateu, que recordava: “Som un grup d'amics que intenta passar-s'ho bé amb el futbol.” L'Inter Manacor ja li ha guardat el número 9, i la intenció es que jugui de davanter, com ja feia de petit.

Des de sempre s'ha conegut l'afició de Nadal pel futbol,
esport que va compaginar
des de ben petit amb el tennis, però les grans expectatives que despertava amb la raqueta des de ben jovenet van fer que es decantés pel tennis.
Se l'ha pogut veure jugar en
algun partit benèfic, o en
alguna costellada amb els
seus amics més íntims, i
es veu que no li va del tot malament (diuen que és ambidextre amb els peus).

Toni Nadal ho veu simbòlic

Si a Manacor tot són alegries, el seu oncle i entrenador, Toni Nadal, no li agrada tant la idea: “No li va gaire bé jugar a futbol. És simbòlic, és un grup d'amics seus que han fet un equip i ell s'hi ha apuntat, però el normal seria no jugar.” Toni Nadal, però, semblava que no les tenia totes, i va afirmar: “Jo no ho recomano, però no li ho impediré. Que faci el que vulgui, té 25 anys.”

El precedent de Bruguera

Si finalment Nadal acaba jugant a futbol, no serà l'únic tennista a fer-ho. El barceloní Sergi Bruguera, campió de Roland Garros dos anys consecutius (2003 i 2004), entre altres tornejos, es va retirar del tennis professional el 2002 i va jugar durant quatre anys amb l'Esquerra de l'Eixample de segona regional, concretament de lateral dret.

Lligams amb el futbol

La vinculació de Nadal amb el futbol va més enllà que el purament amateur: el seu oncle, Miquel Àngel Nadal, va ser
integrant del mític dream team de Johan Cruyff, i fins ahir era membre del cos tècnic del RCD Mallorca de primera divisió, actualment en llei concursal. Tot i que Rafa va créixer veient el seu oncle aixecant títols amb el Barça, sempre s'ha declarat seguidor del Real Madrid i se'l pot veure sovint al Santiago Bernabéu. Fa només nou dies, la família Nadal, que té el deu per cent de les accions del Mallorca, abandonava el consell administratiu de l'entitat per desavinences amb el club, i especialment amb Llorenç Serra Ferrer, vicepresident i màxim accionista, després de la destitució de Michael Laudrup
com a entrenador.

Sigui com sigui, l'Inter Manacor va estrenar-se en la lliga el cap de setmana passat amb victòria a domicili per 2 a 5. Vist el nivell de l'equip, potser en Rafa ho tindrà difícil per jugar si s'acaba animant...

Les frases
Estem molt contents que algun dia en Rafa pugui jugar amb nosaltres. A part d'un gran esportista és un amic
Som un grup d'amics que intenta passar-s'ho bé amb el futbol
Pere Mateu
president de l'Inter manacor


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.