Més esport

“Ho tinc més assequible”

Ciclisme. Purito Rodríguez té confiança per respondre als últims atacs de Contador i guanyar la Vuelta. La Bola del Mundo serà l'últim gran obstacle

856 quilòmetres separen Joaquim Rodríguez de la victòria final en la Vuelta. 856 quilòmetres, distribuïts en cinc etapes, en els quals haurà d'administrar els 28 segons de diferència que té respecte d'Alberto Contador, l'únic corredor que podria posar aigua a la copa de vi del de Parets. L'ascens final a la Bola del Mundo (11 km amb un desnivell mitjà del 8,60%) que servirà com a punt final de la penúltima etapa, serà l'escenari en el qual es lliurarà la darrera i decisiva batalla. El català es veu molt a prop de la victòria, encara que és conscient que no pot celebrar el triomf, i més tenint en compte que el madrileny ha anunciat hostilitats fins al final. “Ara tinc més assequible guanyar, però no tinc la Vuelta assegurada, ni de bon tros. Ara els enemics no són només Alberto Contador i Alejandro Valverde, sinó jo mateix. L'última setmana de la Vuelta és la més complicada i pot passar qualsevol cosa al lloc menys esperat”, va manifestar el ciclista català des de Comillas, on va passar la jornada de descans.

El Purito va admetre que no es veia afrontant el tram final de la competició des de la posició més privilegiada. “Era molt difícil per a mi imaginar que estigués així en la segona jornada de descans, sobretot per la contrarellotge, però ara, dia a dia, tinc més confiança en mi mateix, ja que em veig capaç d'aguantar els atacs d'Alberto Contador.”

El de Parets del Vallès va de cara tant a la carretera com davant dels micròfons. Ahir tampoc va tirar pilotes fora i va respondre amb sinceritat. Respecte a la seva estratègia damunt de la bicicleta –defensiva per alguns– va ser taxatiu: “Ara estic corrent fred perquè m'interessa córrer així, però la primera setmana vaig ser un dels que més es va moure. De totes maneres, no és fàcil estar darrere de Contador perquè em porta al límit.” I va transmetre confiança als aficionats, que patiran des de Catalunya i als que es desplaçaran a Madrid per donar-li suport en el darrer obstacle: “Estic en un punt molt bo i l'equip m'està ajudant molt. En la volta a Burgos vaig patir, encara que no vaig tenir males sensacions. No sabia com em trobaria en la Vuelta, però una vegada aquí m'he trobat molt bé.” I va afegir: “Estic en plena maduresa, a la meva edat després d'entrenar-me no vaig a prendre alguna cosa amb els meus amics. Em cuido al màxim i veig que em funciona. El meu proper repte serà el mundial, perquè veig que aquest any tinc una bona oportunitat de guanyar-lo.”

Moment complicat

El camí fins al capdamunt de la classificació no ha estat un camí de roses per a Purito. Durant les dues setmanes també ha passat situacions difícils, com ahir va reconèixer: “Hi ha hagut moments que Contador m'ha fet patir per seguir-lo, potser en l'etapa als llacs de Covadonga va ser el dia que més em va costar, però vaig reaccionar bé. Els seu canvis de ritme no em van malament, només he de seguir la seva roda i patir a la bicicleta. Dilluns també va ser un dia complicat, però havent superat l'etapa tinc molt de guanyat”.

“Queda la Bola del Mundo”

Alberto Contador no llançarà la tovallola fins al final. No ha parat de posar a prova Joaquim Rodríguez i provarà de retallar fins al final els 28 segons que el separen del primer lloc. “Intentaré guanyar fins al final amb totes les meves forces. Queda la Bola del Mundo i ho intentaré allà”, va dir ahir el madrileny, que només ha perdut una gran volta per etapes, el Tour 2001. “Tinc una manera de córrer i no la puc canviar, només penso a intentar-ho amb totes les meves forces”, va afegir el ciclista del Saxo Bank.

Malgrat les ànsies de victòria, Contador és conscient que no només depèn d'ell: “Intento analitzar tots els aspectes per millorar. Una cosa és clara, el meu estat de forma no és el d'altres curses. Quan ataques i dónes continuïtat això és producte de molt temps i molta feina. Em falta punch i rodatge, però a més a més el Purito està fortíssim, impressionant, se l'ha de felicitar.”

Contador va afegir que quan ataca i veu el català trepitjant-li els talons no es desespera. “Quan veig que em persegueix és una motivació extra, m'esforço més i penso que si a mi em fan mal les cames a ell també.”



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.