TRIBUNA DESCOBERTA

Sense cap mena de preocupació

No hauríem de tenir cap mena de por ni de temença de veure que el Madrid és a sis punts del Barça. Fa força jornades que aquest avantatge es manté impertorbable, i no per desgràcia del FC Barcelona, sinó més aviat per impotència del R. Madrid. Guanyar com sempre guanya el Madrid i esperar jornada rere jornada que el Barça punxi i això no passi ha de ser tan frustrant per a l'equip perseguidor que tard o d'hora segur que ho acaba notant i acaba per abaixar els braços.

És evident que tots els aficionats de l'equip blanc voldrien ser a la pell del Barça. I no només perquè ho tenen tot a favor per ser campions de la lliga, sinó perquè el mes vinent jugaran la final de la copa del Rei i si les coses surten com s'esperen hi ha molts números per jugar també la final de la Champions, un mèrit sens dubte atribuïble als jugadors i a la seva mentalitat guanyadora, però també sens dubte al treball de lideratge que ha desenvolupat Pep Guardiola des que va arribar al primer equip, una feina per treure's el barret.

És veritat que, tot i que el nivell de joc del Madrid deixa bastant a desitjar en comparació amb el del Barça, té molt mèrit la ratxa de resultats positius que estan encadenant i a més tenint en compte la situació de crisi, desgavell i desgovern provocat per Ramon Calderón, primer, i per Vicente Boluda, ara mateix.

I si la solució ha de passar per la tornada de Florentino Pérez i el seu projecte galàctic, molt millor per al Barça. L'educat Florentino ja està treballant a l'ombra i ja està venent noms com els de Kaká o Cesc i s'ha atrevit fins i tot a parlar de Messi. Projectes resultadistes a curt termini però gens pensats per crear estructura d'equip a llarg termini.

Li va passar en època de Figo, Zidane i altres galàctics que van arribar al Santiago Bernabéu. Són projectes que no acaben mai bé. El talonari mai és garantia de rés, a banda també d'un problema ètic i estètic. Com pot justificar un club en aquest període de crisi econòmica tan greu el fet de gastar-se autèntiques milionades per fitxar estrelles que mai se sap quin resultat acabarà donant? Sembla que el Madrid és incapaç de trobar el seu particular Pep Guardiola, no crec que Valdano sigui la solució. Fa anys que el Madrid va a la deriva, amb unes directives i uns presidents francament impresentables.

És per tot plegat que veure el Madrid a sis punts de distància no em crea cap gran preocupació més enllà d'una mica de suspens i poca cosa més.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.