NOMS PROPIS

XAVI TORRES

Demano perdó

1. Barça campió

Que serveixi aquest humil escrit per demanar múltiples disculpes. Per exemple, a tots aquells que sentimentalment no estaven afectats pel partit de copa però que havien decidit posar-se a favor de l'Athletic. Deien que una victòria era molt important per l'estat d'ànim de la societat basca. Ja ho entenc. Els catalans anem sobrats. Com que en el dia a dia no ens collen gaire! Com que amb l'Estatut i el finançament, per exemple, ens han fet tan feliços! En fi, m'agrada que tots aquests que en una altra hipotètica final es farien de qualsevol equip excepte del de Bilbao, ara s'hi abracin. M'agradaria molt que els estimessin tant en altres circumstàncies! També demano perdó a tots aquells que, interessadament, avorreixen demanant que no es barregi un partit de futbol amb política. Amics, això no és política. És identitat.

2. L'himne

Per tant demano perdó també als que es van sentir ferits amb la xiulada que les aficions catalana i basca van fer a l'himne i als reis espanyols. Ja entenc que fins i tot a aquests nous i improvisats seguidors de l'Athletic de Bilbao els molesti, però fora convenient que comencessin a fer l'esforç d'entendre algunes coses. Un error humà no va permetre l'emissió de la xiulada per Televisió Espanyola. En aquest sentit també em sap greu la destitució del cap d'esports de la cadena. Si va ser un error humà, oi? Perdó per tots els números de la Policía Nacional i els agents de seguretat que es van fer un fart de prendre senyeres i estelades als seguidors del Barcelona. Es van generar moltes situacions tenses, però és clar, com se'ls acudeix portar-les per anar a veure un partit de futbol? No veuen que és una provocació? Puyol, Xavi, Henry i altres també en duien, i Piqué. El cas del defensa és curiós d'explicar: durant la celebració a la gespa un agent de seguretat el va estar perseguint perquè deixés anar la senyera! No tenia més feina per fer que aquesta el funcionari?

3. Aficions

Entremig de tanta provocació per les banderes, les llengües i els himnes no es recorda una jornada de convivència entre dues aficions com la de la final de copa d'enguany… Tema entrades: cal demanar perdó també a la Federació Espanyola de Futbol per la ment pertorbada que tenim i que ens fa pensar que totes les entrades neutrals van anar a parar a mans de seguidors de l'Athletic. Segur que el que vam veure, és a dir, tres quarts de camp ple de seguidors blanc-i-vermells, és imaginació nostra. Perdó, per tant.

4. Futbol

I, finalment, perdó per la prepotència exhibida, indigna, és clar. És una vergonya que Josep Guardiola desplaci l'equip el mateix dia que es juga la final (ho ha fet tot l'any però es veu que no pot ser) i per haver-se fet, abans del partit, unes samarretes que commemoraven els 25 títols guanyats de la copa. Però per sobre tot, demano perdó per jugar tan bé, per ser l'equip futbolístic de referència de tot el món, per fer tants gols, per marejar el rival fins que va abaixar els braços, per aspirar a guanyar la lliga i també a la Champions. No és normal que un equip com el Barça reuneixi tantes virtuts. Perdó. Sort que ara Florentino posarà les coses al seu lloc.

Pep Guardiola
inqualificable
«Jo no jugo. Els que són bons són ells [els jugadors]»
Paraula de Déu
Leo Messi
indescriptible
«Hem disfrutat i hem fet disfrutar»
Paraula de Déu
Bojan Krkic
la il·lusió
«No sé què dir en aquests moments!»
Nosaltres sí: simplement, gràcies


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.