TRIBUNA DESCOBERTA

JAUME PERAL

El Barça i la crisi

El millor que li ha pogut passar al Barça és arribar a la final de la Champions del 27 de maig havent guanyat els títols de lliga i copa del Rei. Tothom sap i accepta que si el Barça acaba aquesta temporada amb aquests dos títols ningú posarà en dubte l'èxit aconseguit per Pep Guardiola i els seus jugadors amb un nivell de joc mai vist en un estadi de futbol.

És per això que arribar a la final de Roma sense cap pressió és el millor que li pot passar al FC Barcelona. El menys important és l'equip que alinearà Pep Guardiola, és indiferent qui jugarà de central, de lateral, al mig o si Henry o Iniesta estaran recuperats de les seves lesions. L'autoestima, l'autoconvenciment, el nivell de joc, de treball i sacrifici d'aquest equip és tan alt que, difícilment, el Barça pot perdre aquesta final.

El més difícil ja s'ha fet i aquests dos títols tenen gust de glòria, no només per haver-los conquerit, sinó, sobretot, per com s'han aconseguit. Amb vista a la final, el Manchester es creu favorit i això és bo.

Entre l'equip i tota l'afició del Barça hi ha optimisme i confiança, però no eufòria, i això també és bo. El Barça jugarà amb una defensa de circumstàncies, però l'autoconfiança és tan gran que aquest problema és el que menys importa. Si no es guanya no passarà res, però, i si el Barça s'imposa al United i aconsegueix el triplet per primera vegada en la seva història?

Sens dubte que en aquest any de gravíssima crisi econòmica, el Barça és el millor que ha pogut passar en aquest país. Només el Barça ha aconseguit incrementar l'autoestima de bona part dels catalans i ha estat l'única institució que no ha parat de donar-nos alegries. I això, en un any com el 2009, és impagable. Crec que ni els mateixos protagonistes en són conscients. Que durant alguns instants ens puguem oblidar de les nefastes xifres econòmiques, de l'atur, de les dificultats, de la falta de finançament i puguem disfrutar de tot el que ha fet, del que està fent i del que farà el Barça és el millor que ens pot passar. El Barça, com a gran bàlsam de la crisi econòmica.

Diuen que on n'hi ha dos n'hi ha tres. Estic segur que el millor encara ha d'arribar.

I el millor passa a Madrid. Expresidents declarant als jutjats com a imputats, directors esportius acomiadats, sense entrenador per la temporada vinent i un tal Florentino Pérez que guanyarà les eleccions del mes vinent. El més calent és a l'aigüera.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.