3a DIVISIÓ

L'últim punt del triangle

Amb la seva arribada a la Rapitenca, Jordi Fabregat enceta una nova etapa i ja haurà entrenat els tres principals equips de les Terres de l'Ebre

Jordi Fabregat és un dels noms més vinculats al futbol ebrenc en els darrers anys, sobretot arran dels èxits que ha tingut a la banqueta del Tortosa –va ser l'entrenador que va disputar la darrera fase d'ascens a 2a B del club, el 1998– i a la de l'Amposta, equip que va fer pujar de la regional preferent a la tercera divisió. Una de les poques coses que li faltaven, però, era que el tècnic tanqués el triangle dels equips referents de les Terres de l'Ebre entrenant la Rapitenca. I això mateix és el que ha fet aquesta setmana. El mister tortosí es mostra molt satisfet per aquest fet: «És un gran orgull haver entrenat els tres equips més representatius de les Terres de l'Ebre, que és la terra que m'estimo, i a més, fer-ho a tercera divisió.»

Jordi Fabregat va començar el camí en el Tortosa la temporada 1997/98, procedent del futbol de base del Xerez i, en el seu primer any, va disputar una fase d'ascens a 2a divisió B en què els roig-i-blancs van caure eliminats contra el Cartagonova. En el conjunt del Baix Ebre va estar-hi en tres etapes –amb un ascens a tercera divisió inclòs– fins a la temporada 2003/04, quan va dimitir en l'arrencada.

Il·lusió i desil·lusió.

«El Tortosa em va donar l'oportunitat i vaig començar amb tota la il·lusió del món, perquè hi ha un lligam sentimental amb el club. Tot i això, vaig acabar decebut i m'hauria agradat sortir-ne d'una altra manera», relata el tècnic, que també va militar-hi com a jugador. L'any següent va dirigir el Mar Menor murcià i va disputar una altra fase d'ascens a 2a B, en la qual va caure contra el Reus, i la temporada 2005/06 va arribar a l'Amposta, que estava a preferent i en dos anys va aconseguir dos ascensos fins deixar-lo a tercera.

En l'equador de la temporada passada, però, va marxar a entrenar el Racing Portuense, de la segona divisió B, i no va poder evitar el descens d'un equip assetjat pels problemes econòmics i format sobretot per jugadors de preferent. De l'etapa en l'Amposta, Fabregat en guarda un record exquisit: «M'hi vaig sentir molt còmode, molt valorat i em van deixar treballar.»

Un camí semblant al de Cid.

El cas de Jordi Fabregat no és l'únic, ja que Xavi Cid també ha entrenat, en algun moment, aquests tres equips, tot i que ho ha fet en categories més baixes. D'altra banda, hi ha un cas força semblant, el del mític exfutbolista Josep Otero, que va jugar el darrer tram de la seva carrera en la Rapitenca i, com a tècnic, va dirigir el Tortosa i l'Amposta, entre altres equips ebrencs.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.