El lector escriu

Molt honorable president Torra

He tingut un gran respecte per tots els presidents, des de l’any 1980. Des de Pujol passant per Maragall, Montilla, Mas i Puigdemont fins a vós. La raó és ben senzilla, al darrere hi ha hagut un poble que ha votat i uns parlamentaris que us han escollit. Només els fanàtics poden creure en les lleis per sobre de la democràcia. Amb aquest raonament, els sectaris veuen bé la legislació que hi havia durant el franquisme? En l’Alemanya nazi? O en la Cambodja dels khmers rojos, amb Pol Pot al capdavant, que obligaven a vestir de negre i a no portar ulleres (per ells símptoma d’intel·lectualitat burgesa)?

Hi ha persones que viuen a casa nostra que volen que les respectin, que les anomenin “señor agente” o “excelentísimo señor”, però són incapaços de fer servir el protocol de MHP vers l’autoritat màxima del país. Això només s’entén amb paràmetres de colonialisme.

Senyor president, la vostra declaració del 18/11 passat mostra l’honestedat d’un home de cultura i de pau. I estimant com el primer tots els catalans i catalanes vau demostrar (com així feren els volguts presos i preses polítics) una gran valentia i dignitat. No us heu de defensar de res que sigui legal. Hi ha gent que ha estudiat, però que és analfabeta. Els llaços grocs, a més del seu origen de començaments del segle XVIII –tal com vau dir–, tingueren, amb posterioritat en el món anglosaxó, un component de solidaritat amb els presoners en general. Si algú vol posar Tie a yellow ribbon round the oak tree a Youtube veurà un preciós vídeo del 1970.

Crec en la justícia de proximitat, però també en una variant del principi de Peter: com més amunt pugen les togues, més condicionades estan per interessos diversos. Us inhabilitaran, però també ho faran amb tots els demòcrates, no orgànics. Una forta abraçada!

Sant Quirze del Vallès (Vallès Occidental)



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia