El lector escriu

L’Església catòlica a Catalunya

Podríem afirmar que l’Església catòlica a Catalunya viu una etapa de decadència, i n’esbosso dues de les causes, segons el meu criteri. L’una, que els responsables de dirigir l’Església, salvant excepcions, han oblidat de viure i fer viure el document que van redactar els bisbes de la Tarraconense, l’any 1985, Arrels cristianes de Catalunya: no han predicat l’amor a Catalunya, quan el document deia que “l’amor a Catalunya forma part de l’amor al proïsme”; ni l’amor ni defensa de la nostra llengua, “la principal senya d’identitat”, diu el document. L’altra, que han seguit marginant les dones, i no les han equiparat als barons, malgrat les nombroses veus reivindicatives del Col·lectiu de Dones en l’Església, iniciat l’any 1985 a Barcelona.

Aquestes mancances han encotillat i desfigurat l’Església catalana, i no han permès que la nostra gent assaborís la frescor de la bona notícia, com la van predicar, per exemple, el bisbe de Vic, Josep Torras i Bages (1846-1916), i Francesc Vidal i Barraquer (1868-1943), arquebisbe de Tarragona.

Si no superem, d’una vegada, les dues mancances expressades, l’Església catòlica a Catalunya ens resultarà cada vegada més forastera.

Barcelona



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia