El lector escriu

L’art “ciutat refugi”

L’art té l’estatus de “ciutat refugi”, una ciutat que abraça i acull a tothom, començant pels darrers. L’art ens eleva i ens educa en una mirada contemplativa, no possessiva, no cosificadora, però tampoc indiferent o superficial, perquè, tantes vegades de manera excel·lent, l’art sap trobar la tecla de l’adequada denúncia social.

En aquesta tensió, sempre existent, l’artista ha de comprendre que el mercat promou i canonitza, però que també hi ha el risc que vampiritzi la creativitat, robi la innocència i, finalment, instrueixi de manera freda sobre el que cal fer. Vet aquí la Història per posar de manifest, una vegada i una altra, la relació fecunda que ha existit, i existeix, entre l’Església i l’art. I aquí hi ha sempre la via de la bellesa com a via possible d’accés al Misteri, per introduir-nos en un camí on siguem capaços de comprendre que tots, sense excepció, tenim necessitat de ser mirats i d’atrevir-nos a mirar-nos a nosaltres mateixos, sent conscients que Jesús és el Mestre que mira a tothom amb la intensitat d’un amor incondicional.

Girona



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia