El lector escriu

Visió Illa

Us escric des de l’aeroport Girona-Costa Brava. L’any 1965 s’hi construí el primer aeroport. Des de l’any 1967 hi ha vols internacionals. L’any 2003, arran de les companyies low cost, es convertí en l’aeroport actual, amb una capacitat de divuit vols per hora. Es construïren 22.000 m², amb 3.600 aparcaments. L’any 2008 va superar els cinc milions de passatgers. En ciutats i viles se celebrava volar des de Girona. Des de l’any 2011, per qüestions mercantils i polítiques, se l’ha infrautilitzat i ha perdut el 75% de la seva activitat. A l’hivern sembla un “fue” en espera d’una oportunitat. El dia 2 de setembre passat, el Molt Honorable President de la Generalitat, el Sr. Salvador Illa, en l’entrevista a TV3, va prioritzar l’ampliació de l’aeroport de Barcelona.

La seva indicació respon a una visió sobre la gestió del territori català. L’aeroport gironí podria formar part d’una bona solució per a Catalunya. Es troba a una hora de Barcelona i proper a territoris actius catalans. Solució, ben segur, rebutjada per la vis atractiva de la capital.

El Molt Honorable President va cloure l’entrevista indicant la seva visió Catalunya-Espanya-Europa. Des de l’aeroport gironí podem interpretar Barcelona-Catalunya-Espanya-Europa. Ai las!

Girona



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia