Opinió

LA GALERIA

Samarretes

En un país ideal seria suficient que hi hagués una mica més de civisme i de respecte per les normes de convivència pública

La turista va entrar al restaurant en biquini i es va passejar entre les taules buscant-ne una de lliure com si participés en una desfilada de moda. Quan li van dir que s’havia d’esperar, va aprofitar per posar-se sense pressa un vestit mentre al seu voltant els comensals repartien les mirades entre el seu plat d’arròs i la mostra d’exhibicionisme de la turista. Els comensals, estupefactes, i els responsables del restaurant, com si sentissin ploure. Aquesta escena no va passar a Lloret, però podria haver passat en aquesta població on l’Ajuntament acaba de posar en marxa una simpàtica campanya per posar fi a una imatge semblant a la descrita. I una de les imatges més típiques de les poblacions turístiques costaneres, que és la dels turistes passejant sense samarreta per tot arreu com si fossin a casa el sogre. Amb el lema Amb respecte a Lloret hi cabem tots, la campanya pretén incentivar que els turistes vagin vestits i amb una altra iniciativa també simpàtica s’ha dibuixat una línia entre el passeig marítim i el centre a partir de la qual se suposa que no s’hauria d’anar sense samarreta. La manera com van els turistes pels carrers de la poblacions de la costa fa temps que provoca polèmica. Només cal veure els comentaris que genera qualsevol iniciativa per posar-hi ordre, per comprovar que hi ha opinions per a tots els gustos. Per a uns, hauria d’estar prohibit prohibir, ja que consideren que tothom té dret a vestir com vulgui. Per a altres, és un tema de respecte per a la resta de ciutadans. I al mig, hi ha els que opinen que en tot cas s’hauria de regular només en els espais públics tancats. A Lloret sembla que fa temps que està prohibit passejar-se pels carrers sense samarreta i, fins i tot, es tracta d’una pràctica que es pot sancionar amb 750 euros de multa. Tenint en compte que l’any passat la població va rebre prop d’1,3 milions de turistes i que anar sense samarreta és la infracció més habitual, es podria convertir en una gran font d’ingressos per a l’Ajuntament. Si per exemple se sancionés ni que fos un 1% d’aquests turistes, representaria uns ingressos de prop de 10 milions d’euros. És clar que això és una utopia ja que Lloret ha optat més per convèncer de manera amable que per sancionar. En un país ideal seria suficient que hi hagués una mica més de civisme, una mica més de respecte per unes mínimes nomes de convivència pública.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.