Opinió

Mirades

Emprenedors i solidaris

El Cercle Empresarial va celebrar el seu tercer sopar solidari amb més de 200 convidats i a benefici del Banc dels Aliments

El Cercle Empresarial de Girona va néixer per reunir emprenedors i empresaris en una associació que té la voluntat de compartir idees, plantejar problemes i aportar solucions que els facin millorar les seves empreses i a ells com a empresaris. Reuneix força més de cinquanta empresaris gironins, des de petits emprenedors fins a grans empreses, que volen compartir els seus contactes i les seves idees de negoci per fer-les créixer i millorar-les. Una de les seves característiques és que es reuneixen setmanalment cada divendres, de set a nou del matí, per posar idees en comú i comentar el que pot afectar els seus negocis. Està presidit per l’empresari Jesús Cuesta, amb Jordi González com a president executiu i Eduard Corcoll com a vicepresident. Estan distribuïts per grups de treball que van des de les relacions públiques i el màrqueting a la innovació. Es defineixen com un grup d’empresaris que estimen la seva feina i que volen fer créixer el negoci però d’una manera ètica. Per formar-ne part cada integrant ha de superar un procés de candidatura i la voluntat del Cercle és establir contactes i ajudar-se mútuament en els seus reptes empresarials. No tenen ànim de lucre, però sí una voluntat d’ajudar els més necessitats i per això des de fa tres anys organitzen un esdeveniment solidari per recaptar fons per a una entitat escollida pels socis.

El divendres 10 de maig van celebrar la tercera nit solidària al Mas Batlle, la masia que ha reobert les portes a la pujada als Àngels amb nova direcció i només per a esdeveniments, sota la direcció de Xavier Garcia, president de l’Associació d’Hostaleria, Turisme i Restauració de Girona. L’acte va reunir més de dues-centes persones i va premiar tres empreses gironines i dues més que formen part de l’associació.

El premi a l’excel·lència va ser per a Xuixos Castelló. Amb Julià Castelló i Pilar Campos al capdavant, han estrenat nou obrador a Banyoles, una botiga a l’Argenteria i un nou negoci que els permet distribuir xuixos arreu. El premi a la trajectòria va ser per a Novara Hotels, el nom empresarial de l’Hotel Peninsular de Girona i l’Hotel Alga de Calella de Palafrugell, i que gestionen apartaments i establiments de restauració. Són ja cinc generacions dedicades al negoci. Va recollir el premi Xavier Nicolazzi. I finalment, el premi al creixement va ser per a Frit Ravich, l’empresa de Maçanet de la Selva que va començar fregint patates i que ara té una plantilla de més de mil treballadors. La seva directora general, Judith Viader, va recollir el guardó. Les dues empreses que formen part del Cercle i van resultar premiades van ser Clínica Bofill –va recollir el guardó el seu gerent, Joan Ortega– i Arquitecte Tècnic Girona, amb Joan Tarifa al capdavant.

Aquest any es van recollir més de deu mil euros amb l’organització del sopar i els diversos sortejos que es van fer. El xec solidari estava destinat al Banc dels Aliments de les comarques gironines, la fundació privada que tan bona feina fa en la lluita contra la fam i contra el malbaratament dels excedents alimentaris i que ajuda tants milers de persones des de fa ja molts anys.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.