Articles

Trossos

Contraatac

Amb els pressupostos aprovats, el suport del PNB i la certesa que pot acabar la legislatura, Zapatero ha començat el contraatac. Ho ha fet de seguida perquè té pressa: hauria d'arribar a les municipals de l'any vinent amb territori reconquerit al PP. L'operació Canàries ja li va bé, en aquest sentit. La remodelació de govern, amb menys ministres i amb cares noves, té tota la lògica. És la jugada que tocava.

Sense PSC

Curiosament, tan a prop de les eleccions catalanes, Zapatero no ha volgut fer cap gest favorable al PSC per ajudar-los en la campanya electoral. El PSC perd pes i posicions en el govern del PSOE. En surt Corbacho, no entra cap català i Chacón no es mou de lloc, però li surt competència nova que li dilueix el paper ascendent. Quan l'estratègia de l'actual PSC –encertada o no– és ser més PSOE que mai per evitar l'abstenció del seu electorat més clàssic, el PSOE de Zapatero vol semblar menys PSC que mai.

Examen

Vol dir això que a Zapatero no li interessa que guanyi el PSC? Potser. Però sobretot no li interessa que una derrota del PSC sigui llegida com una derrota seva. Li interessa fer veure que ell passa el seu primer examen a les municipals de l'any vinent, no a les catalanes de novembre. Aquestes són cosa del PSC. Per tant, com que la derrota és possible, marca distància. Si els socialistes guanyen a Catalunya,
guanya el PSOE. Si perden, perd el PSC. I l'endemà ja en parlarem.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.