Opinió

Un parell d'ous

M'acosto al Círcol Maldà per assistir a l'estrena de l'espectacle Mallorca, vers a vers. Pep Tosar posa veu als clàssics mallorquins des de Costa Llobera fins a Blai Bonet, juntament amb la cantant i pianista Maria Lorea. Un espectacle de poesia musical, sensible, bell i ple de matisos que només pot sorgir de la unió de dos grans artistes.

En el programa de mà que ens entreguen, a part del títol dels textos i la fitxa tècnica, hi destaca un lema més que provocatiu: Sense el suport de Conca per falta de puntuació. Pels profans, diré que aquestes sigles corresponen a l'organisme autònom responsable de distribuir els ajuts i subvencions de la conselleria de Cultura de la Generalitat de Catalunya per a projectes culturals.

Sense voler valorar la negació del suport institucional per a la gestió d'aquesta sala, m'agradaria destacar la valentia i fins i tot la gosadia que Pep Tosar ha tingut en fer-ho públic. Fart de justificar la supervivència d'aquest espai alternatiu en el panorama escènic barceloní, d'omplir fitxes, de navegar en un mar burocràtic, de falses expectatives i de predicar en un desert de mediocres, és més que probable que el director mallorquí s'hagi inscrit en una llista negra, abans de perdre la seva dignitat. Aplaudeixo l'harakiri i li asseguro que sempre tindrà l'escalf del públic i un parell d'ous a taula, als quals jo el convido.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.